PSRM

27 ianuarie 2024

Socialiștii au depus flori în memoria victimelor Holocaustului

Astăzi, cu prilejul Zilei Internaționale a comemorării victimelor Holocaustului, secretarul executiv al PSRM, Igor Dodon, împreună cu deputații, consilierii municipali și activiștii formațiunii, au depus flori în memoria victimelor Holocaustului la Memorialul Victimelor Fascismului din Chișinău.

”Una dintre cele mai crude atrocități din perioada celui de-al Doilea Război Mondial a afectat și țara noastră, unde aproximativ 350 de mii de evrei au fost exterminați de către naziști.

Holocaustul a devenit o lecție dură pentru întreaga omenire, un simbol al durerii și suferinței, care trebuie învățată pentru a preveni repetarea unor asemenea crime pe viitor.

Din păcate, în zilele noastre, în țara noastră, tot mai des ne confruntăm cu situații în care oamenii sunt catalogați în funcție de limbă, naționalitate sau locul nașterii. Asemenea practici sunt inacceptabile într-o societate civilizată. Obiectivul nostru trebuie să fie stabilirea relațiilor de prietenie și armonie interetnică, precum și combaterea antisemitismului și xenofobiei.

În acest sens, trebuie de remarcat faptul că în 2021, la inițiativa Partidului Socialiștilor a fost aprobată o lege care prevede răspundere penală pentru negarea Holocaustului și glorificarea nazismului”, a menționat Igor Dodon.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă