PSRM

16 octombrie 2023

PSRM nu va tolera metodele banditești ale PAS de luptă cu adversarii politici

Astăzi, Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii BCS, împreună cu Grigore Novac, deputat BCS, președintele Comisiei parlamentare pentru drepturile omului și relații interetnice, au susținut un briefing în cadrul căruia au condamnat acțiunile banditești pe care le utilizează actuala guvernare în lupta cu oponenții politici.

Socialiștii au relatat despre cazul ieșit din comun, ce a avut loc sâmbătă, 14 octombrie, când primarul PSRM din satul Zahoreni, r-l Orhei, Vasile Cojocaru, de circa 60 de ani, a fost snopit în bătăi de fiul candidatului PAS la funcția de primar, Efim Lupașco, ajungând în secția de terapie intensivă, cu leziuni corporale grave.

Grigore Novac a atenționat că acest caz se dorește a fi trecut sub tăcere de către guvernare, or timp de trei zile mass-media nu a transmis cel puțin o știre, poliția nu a difuzat niciun comunicat, iar făptașii se primblă în libertate.

Grigore Novac a solicitat ministrului de Interne și șefului Inspectoratului General de Poliție să vină cu mai multe detalii și să răspundă la întrebările – de ce nimeni nu a fost reținut pe acest caz și de ce nu a fost pornită nicio cauză penală. Deputatul socialist a remarcat că nu se va reuși mușamalizarea acestui caz, care va fi în atenția Comisiei drepturile omului și relații interetnice, precum și a deputaților.

Vlad Batrîncea și-a exprimat indignarea față de metodele barbare utilizate de actuala guvernare într-o țară candidat la aderare la UE. Socialistul a solicitat atragerea la răspundere penală a procurorului și a comisarului raionului Orhei pentru neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

De asemenea, vicepreședintele Parlamentului i-a atenționat pe cei care practică asemenea metode de amenințare a oponenților politici că aceste cazuri vor fi aduse atât în atenția opiniei publice, cât și a partenerilor europeni.

Totodată, deputatul socialist a adăugat că PSRM va oferi tot suportul necesar primarului și familiei sale.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă