PSRM

25 iulie 2023

PSRM a prezentat un raport de activitate a fracțiunii municipale în sectorul Botanica, pe perioada mandatului de 4 ani

Astăzi, echipa PSRM a prezentat un nou raport privind proiectele implementate în capitală în ultimii patru ani. De această dată – în sectorul Botanica. Prezentarea a avut loc la intrare în parcul Valea Trandafirilor.

Secretarul executiv al PSRM, Igor Dodon, a menționat că la inițiativa socialiștilor, în ultimii patru ani, în sectorul Botanica au fost realizate o serie de proiecte importante. Dodon a mulțumit consilierilor municipali, deputaților în Parlament, amintind că, în calitate de președinte al țării, deseori s-a adresat parlamentarilor socialiști să aloce bani Chișinăului pentru implementarea proiectelor de infrastructură. „Majoritatea proiectelor bune de la Chișinău sunt meritul Socialiștilor. Trebuie să continuăm să facem acest lucru. Sunt sigur că vom reuși. Victoria trebuie să fie de partea noastră”, a spus Igor Dodon.

Oleg Lipschi, președintele organizației teritoriale PSRM din sectorul Botanica, a subliniat că fără sprijinul consilierilor municipali PSRM, în oraș nu ar fi avut loc asemenea schimbări. Astfel, la inițiativa consilierilor PSRM, au fost amenajate terenuri de joacă, au fost reparate drumuri, a fost instalat iluminatul stradal, amenajate trotuare etc.

Vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii parlamentare BCS, Vlad Batrîncea, a remarcat că Socialiștii au cu ce se mândri. „Ne deosebim de toate celelalte partide prin faptul că avem o echipă, avem cei mai buni oameni. Nu ne-am ocupat de PR ieftin, ci am implementat cele mai îndrăznețe proiecte în Chișinău, am început să rezolvăm problemele cu care orașul se confrunta de zeci de ani”, a spus Vlad Batrîncea.

Consilierul municipal, Victor Poleacov a atras atenția asupra faptului că la intrare în parc, în urmă cu câțiva ani, socialiștii au organizat zeci de proteste împotriva distrugerii orașului, împotriva iresponsabilității autorităților locale din acea vreme. Consilierul socialist a menționat că parcul s-a schimbat foarte mult datorită eforturilor PSRM.

Președintele fracțiunii PSRM din Consiliul Municipal Chișinău, Alexandr Odințov a remarcat că datorită PSRM în oraș au fost stopate zeci de construcții ilegale: „Iubim foarte mult Chișinăul, dar la început, în 2015-2017, erau multe probleme. Erau multe încercări de a construi pe terenuri de joacă, erau distruse zone forestiere, piețe și parcuri, drumurile și acoperișurile nu se reparau. Am luptat și multe proiecte de construcții ilegale au fost oprite. Am implementat multe proiecte pentru chișinăuieni și am devenit mândri de orașul nostru.

Sunt mândru că din 2017 a fost implementat un program de instalare a terenurilor de joacă și sport. Grație ”Gărzii tinere” în 2019, la intrare în parc a fost deschis „Havuzul muzical”. În 2017, după uragan, la inițiativa președintelui Comisiei pentru gospodărie locativ-comunală, Alexandr Comarov, s-a propus plantarea copacilor, instalarea iluminatului stradal, apoi a apărut ideea unui frumos complex sportiv, care a fost implementată”, a spus Alexandr Odințov.

Pe final, socialiștii au subliniat că sunt în proces de elaborare a unui nou program de dezvoltare a Chișinăului, pe care intenționează să-l pună în aplicare după alegerile din această toamnă.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă