PSRM

23 iunie 2023

Mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Suveranității Republicii Moldova

Astăzi se împlinesc 33 de ani de la adoptarea Declarației de Suveranitate de către primul Parlament al Republicii Moldova, ales democratic. De atunci, anual, în această zi este sărbătorită Ziua Suveranităţii.

Prin adoptarea acestui document țara noastră a devenit un stat suveran, o condiție firească a existenței statalității moldovenești. În Declarația de Suveranitate au fost proclamate drepturile noastre la viață, libertate, prosperitate, istorie, cultură și stabilitate socială.

Declarația de Suveranitate a devenit bază pentru elaborarea Constituției și a fost primul pas spre stabilirea puterii democratice.

La 23 iunie 1990, am făcut un pas important către renașterea statalității noastre multiseculare, am primit o șansă istorică unică de a reveni la tradițiile noastre, la îndemnurile strămoșilor noștri. În ciuda greșelilor făcute ulterior de politicieni, am reușit să păstrăm și să consolidăm statalitatea Republicii Moldova.

Astăzi chestiunea cu privire la suveranitatea țării noastre este deosebit de acută, având în vedere evenimentele nefavorabile din regiune și politica internă mioapă promovată de actuala conducere a Republicii Moldova. Anume acum este momentul să ne concentrăm pe acțiuni ce ar asigura păstrarea statului, consolidarea statutului său de neutralitate permanentă și o politică externă echilibrată.

Această sărbătoare este una dintre cele mai importante pentru cetățenii care își iubesc țara, care iubesc Moldova. Este sărbătoarea independenței și suveranității țării noastre, este o sărbătoare a moldovenilor, a identității noastre naționale.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova mereu a protejat suveranitatea și independența țării noastre. Nu vom înceta să depunem eforturi pentru a depăși toate provocările interne și externe, astfel încât Moldova să se dezvolte cu succes în continuare, în numele generațiilor prezente și viitoare.

Dragi concetățeni, vă îndemnăm acum, mai mult ca oricând, să ne consolidăm și să facem tot posibilul pentru a transmite noilor generații o Moldovă suverană, independentă și indivizibilă.

La mulți ani, dragi prieteni!
La mulți ani, Republica Moldova!

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă