PSRM

27 mai 2022

Locuitorii a zeci de localități cer încetarea represiunilor politice împotriva opoziției

Locuitorii a zeci de localități din republică, aleși ai poporului din consiliile raionale și locale își exprimă sprijinul pentru Igor Dodon, ex-președintele Republicii Moldova, președintele de Onoare al Partidului Socialiștilor. În declarațiile sale ei condamnă arestarea nemotivată a lui Igor Dodon și acuzațiile absurde care îi sunt înaintate.

„Considerăm că acțiunile ilegale împotriva lui Igor Dodon sunt o continuare a represiunilor politice”, au declarat locuitorii și aleșii poporului din satul Alexeevca, raionul Edineț.

Locuitorii satului Brătușeni menționează că, aducând țara până la starea de faliment total, guvernarea a trecut la acțiuni de răzbunare împotriva oponenților săi politici: „În loc să unească societatea, regimul lui Sandu duce țara spre dezbinare și confruntare civilă”.

Locuitorii orașului Edineț constată cu regret că toate instituțiile statului din țara noastră, menite să apere legea și Constituția, au ajuns capturate de un singur partid politic și sub controlul Maiei Sandu.

Cu toate acestea, până în prezent sunt la libertate cei care au fost implicați nemijlocit în „jaful secolului”, inclusiv prim-ministrul și membrii guvernului țării de atunci. Procuratura Generală nu se grăbește să înainteze acuzații de trădare de Patrie persoanelor care se declară deschis pentru lichidarea Republicii Moldova și pentru intrarea ei în componența României.

În aceste condiții, acuzația de trădare de Patrie care îi este adusă lui Igor Dodon pare absurdă, consideră consilierii din orașul Telenești: „Mâine, orice cetățean al țării poate deveni victimă a fărădelegilor autorităților”.

„Doar unindu-ne, noi vom putea să apărăm statalitatea Republicii Moldova, să întoarcem ordinea și legea”, afirmă locuitorii din satele raionului Ocnița.

Cetățenii Republicii Moldova cer eliberarea imediată din arest a ex-președintelui Igor Dodon și închiderea tuturor dosarelor politice împotriva sa și a altor cetățeni ai Republicii Moldova.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă