PSRM

25 ianuarie 2020

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Avocatul Poporului

Chișinău, 24 ianuarie 2020 – Prevederile legilor bune sunt deficient introduse în viață în materie de drepturi ale omului. Această constatare a fost făcută la întrevederea Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi cu Mihai Cotorobai, Avocat al Poporului și Maia Bănărescu, Avocat al Poporului pentru drepturile copilului.

Președintele Parlamentului a asigurat Avocații Poporului de suport în chestiuni ce vizează drepturile omului și drepturile copilului, în special, pe partea de incluziune, instituționalizare și protecție unde există multe probleme care trebuie soluționate.

Avocații Poporului au mulțumit Președintelui Parlamentului pentru deschidere și interes pentru tematica drepturilor omului. Ei au semnalat un nivel redus de îndeplinire a recomandărilor instituției Avocatului Poporului și necesitatea promovării subiectelor legate de drepturile omului la toate nivelurile decizionale.

Președintele Parlamentului a invitat, înainte de începerea sesiunii de primăvară, reprezentanții instituțiilor care raportează Parlamentului pentru identificarea problemelor și propunerilor în materie de legislație pe termen mediu.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă