PSRM

21 noiembrie 2018

Fracțiunea PSRM a avut o întrevedere cu două fracțiuni din Duma de Stat a Rusiei

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova a participat astăzi, la întrevederi cu două fracțiuni parlamentare din Duma de Stat a Federației Ruse – ”Edinaia Rossia” și ”Spravedlivaia Rossia”.

În cadrul întrevederii deputații au discutat despre situația relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și Federația Rusă.
”O discuție deschisă și sinceră a parlamentarilor a două țări a demonstrat cît de importantă este menținerea și dezvoltarea dialogului interparlamentar și inter-fracțional. În orice caz, problemele serioase ce țin nu doar de relațiile dintre țările noastre, dar și un șir de probleme ce afectează cetățenii celor două state pot fi soluționate în urma contactului direct”, a spus Zinaida Greceanîi.

În acest sens, președintele PSRM consideră importantă crearea grupului de lucru între Duma de Stat a Federației Ruse și Parlamentul Republicii Moldova, în cadrul căruia ar putea fi discutate o mulțime de probleme. Aceeași opinie este împărtășită și de către partea rusă. Liderul fracțiunii ”Spravedlivaia Rossia”, Serghei Mironov, a menționat că problema creării unui grup de lucru a fost deja discutată cu liderii fracțiunilor din Duma de Stat la Consiliul Federației.

În principiu, între țările noastre nu există probleme greu de rezolvat. Și liderul fracțiunii ”Edinaia Rossia”, Serghei Neverov a remarcat, în cadrul întrevederii cu deputații PSRM, că parlamentul rus nu este divizat de careva divergențe politice față de relațiile cu Republica Moldova. ”Suntem solidari cu ceea ce a spus Președintele Igor Dodon”, a reiterat Serghei Neverov. I-a oferit susținerea totală lui Igor Dodon și liderul fracțiunii ”Spravedlivaia Rossia”, vechiul prieten al PSRM, Serghei Mironov, catalogînd discursul președintelui RM drept unul strălucit.

”De asemenea, am analizat cu colegii din Rusia pregătirile pentru alegerile parlamentare din Republica Moldova, care vor avea loc pe 24 februarie 2019. Am vorbit despre mitingurile de protest care au fost organizate de către partid, în perioada septembrie-octombrie, în țară, cît și despre mitingul de amploare din 18 noiembrie, unde a fost adoptată rezoluția ”10 obiective prioritare ale Partidului Socialiștilor”. Această rezoluție va sta la baza platformei electorale a PSRM.

Am reiterat, că alegerile din 24 februarie vor fi decisive pentru țara noastră. Am accentuat necesitatea asigurării unui număr impunător de observatori pentru alegerile parlamentare în Republica Moldova, din CSI, AIP a CSI, Duma de Stat a Federației Ruse, OSCE și alte structuri internațional”, a scris Zinaida Greceanîi pe rețelele de socializare.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă