PSRM

19 iulie 2019

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu o delegație din Federația Rusă

Republica Moldova are potențial pentru a servi drept exemplu despre cum se construiesc poduri și cum prin eforturi conjugate se poate îmbunătăți viața oamenilor, iar politica externă poate fi echilibrată și prietenoasă, a declarat Președintele Parlamentului la întrevederea cu un grup de oficiali parlamentari din Federația Rusă.

În cadrul întrevederii, părțile au menționat nevoia dialogului și au anunțat deschidere pentru rezolvarea problemelor de pe agenda bilaterală.

”Suntem uniți de dorința de a pune țara pe făgașul normalității. Am eliberat statul, dar sunt încă foarte multe lucruri de făcut. Este important că majoritatea parlamentară are susținerea oamenilor și a partenerilor externi, este unanimă în promovarea unei politici externe echilibrate și nevoia impulsionării relațiilor bilaterale cu Federația Rusă, inclusiv pe dimensiunea parlamentară”, a spus Zinaida Greceanîi.

La rîndul său, președintele Comitetului pentru afaceri externe al Consiliului Federației al Adunării Federale a Rusiei, Konstantin Kosaciov a opinat că actuala majoritate este adevăratul purtător al suveranității statului pentru că și-a revendicat dreptul de a promova propria viziune, în interesul țării.

Vicepreședintele Dumei de Stat a Adunării Federale a Federației Ruse, Olga Epifanova și Iurii Fedorov, vicepreședinte la Comitetului pentru politici economice în Consiliul Federației al Adunării Federale a Rusiei au optat pentru intensificarea cooperării la nivel local și pentru extinderea cooperării umanitare și culturale.

Zinaida Greceanîi a invitat deputații din Federația Rusă să participe la acțiunile din august consacrate aniversării a 75-a a eliberării Moldovei de sub ocupația fascistă în Marele Război pentru Apărarea Patriei din anii 1941-1945.

De asemenea, la întrevedere au participat vicepreședinții Parlamentului RM, Ion Ceban, Mihail Popșoi, Alexandr Slusari și copreședintele comisiei interparlamentare de cooperare între Parlamentul Republicii Moldova și Adunarea Federală a Federației Ruse, Tatiana Cunețchii.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă