PSRM

27 august 2019

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Kazahstan

Astăzi Președintele Parlamentului RM, Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Kazahstan în Republica Moldova, Samat Ordabaev, cu reședința la Kiev.

În timpul dialogului părțile au discutat despre cea de-a IV- a reuniune a președinților de Parlamente din Eurasia, care se va desfășura în perioada 23-24 septembrie în Kazahstan. Președintele Parlamentului Republicii Moldova a confirmat participarea delegației moldovenești la reuniune.

Scopul forumului, la care participă delegații din cca 65 de țări este dezvoltarea unei cooperări multidimensionale între parlamentele din Europa și Asia, precum și extinderea dialogului interparlamentar și bilateral între țările din spațiul eurasiatic.

”Republica Moldova trebuie să iasă din izolarea în care s-a aflat în ultimii ani. Am promovat și vom promova o politică externă echilibrată și pragmatică”, a menționat Zinaida Greceanîi.

Ambasadorul Republicii Kazahstan a felicitat poporul Republicii Moldova cu Ziua Independenței și a menționat nevoia păstrării și dezvoltării relațiilor de prietenie tradiționale dintre țările noastre.

 

 

 

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă