PSRM

14 aprilie 2020

Vladimir Golovatiuc despre decizia CC: Cetățenii țării ar trebui să se adune în jurul Guvernului și al președintelui!

Deputații care au contestat măsurile anti-criză ale Guvernului la Curtea Constituțională doresc ca situația din țară să se înrăutățească. Prin urmare, chiar acum, întreaga societate trebuie să se ralieze președintelui și Guvernului pentru a-i ajuta să depășească criza cauzată de pandemia de coronavirus. 

Despre acest lucru a declarat pentru ACCENT TV într-un comentariu exclusiv deputatul PSRM, Vladimir Golovatiuc. 

„Înțeleg că deciziile Curții Constituționale nu sunt discutate și acceptate spre executare, dar eu, ca cetățean și deputat, am fost șocat de această decizie. În situația în care se află țara noastră și nu numai a noastră, ci practic toate țările lumii, consolidarea este indispensabilă. Consolidarea tuturor forțelor societății, tuturor ramurilor guvernării pentru a combate acest rău. Nu degeaba în Constituție sunt specificate cazurile în care Guvernul își poate asuma unele legi, iar acum este exact acest caz”, a declarat Vladimir Golovatiuc. 

De asemenea, deputatul a remarcat că acum moldovenii au nevoie mai mult decît oricînd de susținerea statului. 

„Astăzi, țara are nevoie de intervenție și acțiuni rapide și hotărîte! Avem nevoie de susținere din partea populației, a sectorului public și businessul-ui, care vizează atenuarea situației din economie. Mai devreme sau mai tîrziu, vom învinge acest virus! Dar astăzi este necesar de sprijinit populația, angajații statului, business-ul! Guvernul privește puțin mai departe decît unii politicieni. Repet, vom învinge acest virus, dar cu ce vom veni peste două luni, o lună și jumătate, peste trei luni? Este necesar de asigurat desfășurarea obișnuită a activității economice!”, a remarcat deputatul. 

Vladimir Golovatiuc, într-un comentariu exclusiv pentru canalul nostru de televiziune, a subliniat că măsurile anti-criză ale Guvernului au ca scop, în primul rînd, să susțină cele mai vulnerabile pături sociale. 

„Aceste inițiative vizează în special să sprijine o anumită parte, destul de largă a populației, business-ul. Cei care au depus această solicitare la Curtea Constituțională, se agață de anumite detalii, fără argumente. 

Guvernul nu privește cu un pas înainte – ci trei. Pentru că încă anul trecut, cînd a fost adoptat bugetul și Guvernul Chicu a depus jurămîntul, s-a spus că Moldova se va transforma într-un șantier! Mai mult decît atît, aceste inițiative vizează și acest lucru, dar se ia ceva din context și se agață de virgule…”, a spus Golovatiuc. 

Sursa: ACCENT TV 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă