PSRM

21 februarie 2022

Consilierii PSRM propun organizarea unui referendum privind Stadionul Republican

Consilierii municipali PSRM sunt categoric împotriva vânzării Stadionului Republican către Ambasada SUA și consideră că există alte soluții pentru această problemă. Despre aceasta au declarat în cadrul unei conferințe de presă Alexandr Odințov, președintele fracțiunii PSRM în Consiliul Municipal Chișinău și Dinarii Cojocaru, vicepreședintele fracțiunii PSRM.

„Dacă se propune ca sarcină doar extinderea  teritoriului Ambasadei SUA, aceasta poate fi soluționată pe calea negocierilor și orașul ar putea propune ambasadei alte opțiuni”, a declarat Alexandr Odințov.

Consilierul PSRM a reamintit că decizia privind transmiterea terenului cu suprafața de 5,18 ha a Stadionului Republican a fost luată în anul 2018, de către majoritatea parlamentară controlată de Plahotniuc.

„Astăzi, majoritatea PAS intenționează să execute legea care a fost adoptată la indicația lui Plahotniuc. noi facem apel către majoritatea parlamentară să renunțe la această idee nechibzuită și împreună cu ambasada să examineze alte posibilități de soluționare a problemei”, a menționat președintele fracțiunii PSRM.

Consilierul mai afirmă că pe marginea acestui subiect au fost purtate negocieri cu partea americană mai demult, ambasada fiind dispusă să examineze și alte opțiuni.

Fracțiunea PSRM solicită Agenției Proprietății Publice și guvernului să transmită Stadionul Republican la balanța primăriei Chișinău pentru ca în baza unui referendum, să se decidă, ce anume să se construiască pe acest loc: un parc, un obiect de menire social-culturală – de exemplu, filarmonica.

„Și aceasta va fi cu adevărat o procedură democratică, dar nu așa cum s-a întâmplat în anul 2018, când Stadionul Republican a devenit o oarecare garanție a libertății lui Plahotniuc”, a subliniat președintele fracțiunii PSRM.

 

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă