PSRM

20 iunie 2016

Socialiştii vor contesta Legea cu privire la statutul municipiului Chişinău la Curtea Constituţională

Astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, consilierii socialişti din CMC au anunţat că PSRM va contesta la Curtea Constituţională Legea cu privire la statutul municipiului Chişinău, şi de asemenea, vor face un demers către Preşedintele Nicolae Timofti pentru a nu semna decretul privind intrarea în vigoare a Legii respective.

Ion Ceban, preşedintele fracţiunii PSRM din CMC a declarat că, în sfîrşit, tîrgul dintre Vlad Plahotniuc şi Mihai Ghimpu a avut loc iar toţi cei 56 de deputaţi au votat deoarece aşa li s-a spus.

“Noi considerăm că această lege este ilegală, orice decizie de acum încolo, primită în baza acestei legi va fi documentată şi contestată, iar la acele 600 de dosare pe care le are primarul va mai avea multe altele. Cu siguranţă că va veni timpul cînd va trebui să răspundă pentru toate fărădelegile pe care le-a comis. Noi deja am pregătit contestaţia Legii cu privire la statutul municipiului Chişinău la Curtea Constituţională iar în cîteva zile va fi transmisă. Am făcut demers către Timofti ca să nu semneze decretul pentru intrerea în vigoare a acestei legi.

20160620-029De asemenea vom acorda asistenţă juridică tuturor cetăţenilor în orice acţiune care va fi în detrimental acestora” a declarat Ceban.

Socialiştii au menţionat că au discutat cu oficialii de la Congresul Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei care au promis că pe parcursul lunii iunie vor veni într-o vizită de monitorizare în cadrul căreia vor încerca să convingă autorităţile să monifice această lege.

Amintim că Legea cu privire la statutul municipiului Chişinău a fost adoptată la data de 17 iunie, curent, în Parlament cu susţinerea a 56 de voturi a majorităţii parlamentare iar toate amendamente propuse de socialiştii au fost respinse. 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă