PSRM

21 decembrie 2018

“Astăzi noi trecem în Rubicon”: în Moldova va fi creată o mișcare națională pentru susținerea președintelui

Șeful statului a hotărît să răspundă la sutele de cereri din partea cetățenilor, cu un apel pentru a crea o mișcare pentru susținerea sa.

În pofida tuturor provocărilor majorității de la guvernămînt, administrația prezidențială a reușit să facă față tuturor apelurilor și să obțină rezultate bune pe care cetățenii țării le-au simțit. Partidul Democrat, guvernul și parlamentul au încercat să blocheze activitățile șefului statului, dar datorită susținerii în masă a populației, președintele a reușit să țină piept. Despre aceasta a menționat Igor Dodon în cadrul unei conferințe de presă, mulțumindu-le locuitorilor Republicii Moldova pentru că în această perioadă au fost alături de el.

Tot atunci, Igor Dodon a spus că a primit în această perioadă mii de mesaje cu indemnul de a lua măsuri mai serioase: să iasă la protest, să blocheze activitățile guvernului, drumurile și altele. În tot acest timp, șeful statului a refuzat, argumentînd că nu dorește destabilizarea.

“Dar eu cred că ajunge. Astăzi noi vom trece în Rubicon. Mai departe acest lucru este inacceptabil. Prin urmare, am decis să fiu de acord cu inițiativa cetățenilor de a crea o mișcare națională, care va fi numită „Președinte puternic – stat puternic” . Ea va fi prezentată în fiecare raion și sat. Pentru cei care ați scris , accept propunerea dvs. și vă sugerez să creați această mișcare națională pentru a proteja statalitatea și principiile noastre”, a spus președintele. Potrivit lui Igor Dodon, mișcarea va fi creată în următoarele 30 de zile, iar în a doua jumătate a lunii ianuarie șeful statului va invita liderii regionali ai mișcării pentru a discuta despre acțiunile ulterioare.

“Dar vă pot spune în mod sigur că nu vom mai permite ceea ce a fost în ultimii 2 ani, acțiunile guvernului și parlamentului prin intermediul Curții Constituționale în legătură cu administrația prezidențială. Nu este vorba despre Dodon. Nu se poate trata în felul acesta instituția președintelui. Eu nu am pretins să îndemn oamenii spre revoluție. Dar dacă sperați să mergeți pe această cale după alegerile parlamentare, noi vom crea o mișcare națională și vom decide împreună cu cetățenii cum vom proceda în continuare. Ei așteaptă, iar eu voi răspunde pozitiv la apelul lor. Altă cale nu avem. Ce sa întâmplat în ultimii 2 ani, blocarea completă a politicii interne, nu mai este permisă“, a rezumat Igor Dodon.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă