PSRM

04 decembrie 2020

PSRM: Cerem anularea Legii privind punerea datoriei furtului bancar pe spatele oamenilor

Deputații PSRM propun anularea Legii, care prevede punerea datoriei furtului bancar pe spatele oamenilor. Socialistul Petru Burduja a prezenta, astăzi, o inițiativă legislativă în acest sens, care a fost înregistră în Parlament.

“În 2016, când a fost ales Guvernul Filip, a avut loc o procedură delicată pentru Republica Moldova, ce ține de garantarea unor obligațiuni din partea statului. Ieri am văzut că PDM și PRO Moldova au vorbit de destabilizare. Voi sunteți cei, care în 2016 ați provocat destabilizarea. Guvernul Filip a veni cu o asumare de răspundere și această obligațiune de garantare a restituirii miliardului furat a pus-o pe seama bugetului, adică pe seama cetățenilor. Suma de 13,5 mlrd lei urmează a fi restituită din contul mijloacelor bugetare, ca garanție fiind emise obligațiuni de stat, în decurs de 25 de ani. Suma de 13,5 mlrd lei cu dobânda anuală se transformă în 25 mlrd lei.

PSRM azi vine cu inițiativă prin care solicităm de a fi anulată Legea privind emisiunea obligațiunii de plată derivate din garanțiile de stat. Depunem acest proiect de lege și solicităm să fie examinat pentru a-l vota. Cred că și deputații ACUM tot vor susține acest proiect. Este în interesul cetățenilor, a explicat Burduja.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă