PSRM

18 noiembrie 2018

PSRM a desfășurat Mitingul Național de protest

Astăzi, 18 noiembrie, la Chișinău a avut loc Marșul național de amploare și Mitingul de protest organizat de Partidul Socialiștilor împotriva politicii distrugătoare din ultimii nouă ani a guvernării euro-unioniste. La miting au participat zeci de mii de oameni din toate regiunile țării.

Președintele Partidului Socialiștilor din RM, Zinaida Greceanîi a venit cu un cuvînt de salut pentru participanții la miting.

”Îi salut pe toți cei care astăzi s-au adunat aici, în inima Republicii Moldova, toți oamenii de bună credință, care nu mai pot tolera acest regim rușinos, care sistematic distruge țara noastră, obligînd oamenii să-și părăsească patria.

Astăzi, în această piață s-au adunat zeci de mii de oameni. Însă, suntem mult mai mulți în satele și orașele țării. Trebuie să spunem ”NU!” acestui regim. Timp de nouă ani, ei au pledat pentru dispariția Republicii Moldova de pe harta lumii. Timp de nouă ani ei au distrus țara noastră. A venit timpul să-i trimitem la coșul de gunoi al istoriei!”, a spus Zinaida Greceanîi.

Președintele Republicii Moldova, liderul neformal al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon a menționat că, în 2019 se împlinesc 10 ani de cînd Moldova e guvernată de alianțele eurounioniste, ani în care țara a sărăcit, lumea a plecat, speranța de viață a oamenilor s-a redus.

”Dar toate au un sfîrșit. Oamenii nu-i mai suportă pe cei de la guvernare. În februarie, puterea în Republica Moldova se va schimba. Vine timpul nostru, al socialiștilor.

Socialiștii trebuie să ia majoritatea voturilor și să creeze următorul Guvern, ca împreună cu mine, Președintele statului, să putem guverna țara așa cum se cuvine, pentru economie puternică, pentru statalitate, pentru dreptate și bunăstare socială.

Cetățenii vor să se răzbune pe anii de umilință și noi le vom oferi această răzbunare, la alegeri.
Cetățenii vor să fie guvernați omenește, cu responsabilitate și noi le vom oferi o asemenea guvernare.
Cetățenii vor să le fie restabilită încrederea în viitorul Moldovei și noi le vom demonstra că țara noastră poate trăi mai bine”, a reiterat Igor Dodon.

Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea a îndemnat participanții mitingului să-și unească forțele pentru a întoarce țara și speranța locuitorilor Republicii Moldova.

”Trebuie să spunem ”NU!” acestui regim rușinos, care a umilit poporul Republicii Moldova timp de nouă ani.  Ei au venit la putere datorită promisiunilor mincinoase, au promis salarii de 500 de euro, pensii de 300 de euro, burse de 150 de euro. Ei au promis ”istoria de succes” a Moldovei, drept rezultat, au închis școli, grădinițe și au furat miliarde, dar cel mai important, ei au furat speranța oamenilor. Noi am venit pentru a distruge acest regim rușinos, pentru a întoarce oamenilor țara și speranța”, a spus Vlad Batrîncea.

El a reiterat că, astăzi, socialiștii dau startul ultimei lupte, decisive pentru speranța și încrederea oamenilor în ziua de mîine. ”Astăzi începe lupta pentru eliberarea Moldovei, de dragul viitorului, de dragul copiilor”, a spus secretarul executiv al PSRM.

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah a vorbit în cadrul mitingului despre programele sociale lansate pe teritoriul autonomiei, la inițiativa sa. Ea a remarcat că, conducerea autonomiei își îndreaptă toate forțele ca Găgăuzia să fie o regiune puternică și dezvoltată economic.

”Noi nu ne dorim să fim divizați conform principiilor etnice, noi vrem să trăim în Republica Moldova, vrem ca țara noastră să fie un stat independent, ca toți să muncească întru fortificarea statalității țării. Fiecare dintre noi trebuie să aibă încredere în ziua de mîine, să se simtă în siguranță, că locuiește într-o țară decentă, și toate acestea sunt posibile, deoarece suntem împreună, suntem mai mulți, și pentru că Republica Moldova are viitor”, a spus Irina Vlah.

Liderul fracțiunii PSRM din Consiliul Municipal Chișinău, Ion Ceban a reiterat că situația din țară au ajuns la o asemenea limită, cînd ții rușine să privești în ochi pensionarii, care nu au resurse pentru cele necesare, pentru hrană, haine, medicamente, servicii comunale. Cei mai buni specialiști fug din țară. Moldova, care odată era cea mai populată țară dintre fostele republici al URSS, acum este pustiită. Un milion de cetățeni deja au plecat din țară, și încă un milion se află la limita sărăciei.

”Odată, mulți dintre reprezentanții echipei noastre au ridicat țara din genunchi. Noi știm cum să facem acest lucru. Noi nepărat vom face acest lucru după 24 februarie. Noi- poporul RM suntem mai mulți și trebuie să apărăm țara, oamenii noștri, pe fiecare, și noi vom face acest lucru!”, a declarat Ion Ceban.

La finalul mitingului a fost aprobată Rezoluția ”10 obiective prioritare ale Partidului Socialiștilor”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă