PSRM

27 ianuarie 2015

Preşedintele PSRM şi Ambasadorul Federaţiei Ruse au discutat situaţia social-economică din Moldova şi apropiata vizită a fracţiunii PSRM în Duma de Stat a Rusiei

Liderul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere în seara zilei de ieri cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Moldova, Farit Muhametşin. În cadrul întrevederii părţile au discutat situaţia social-economică din ţară şi ultimile evenimente legate de formarea organelor de conducere ale Parlamentului şi Guvernului.

Igor Dodon a menţionat că tergiversarea iresponsabilă a procesului de formare a majorităţii parlamentare de către partidele de dreapta şi PCRM, care a aderat la acestea, agravează şi mai mult situaţia în ţară. În condiţiile în care nu a fost adoptat bugetul pentru anul curent, cînd salariile, alocaţiile şi suplimentele la pensii tot mai frecvent se achită cu întîrziere, moneda naţională se află în cădere liberă, iar sectorul financiar-bancar este cuprins de criză, socialiştii consideră şi vor insista că unica ieşire din situaţie sînt alegerile anticipate.

Preşedintele Partidului Socialiştilor l-a informat pe diplomatul rus despre vizita fracţiunii PSRM în Duma de Stat a Federaţiei Ruse, la invitaţia liderului fracţiunii „Spravedlivaia Rossia”, Serghei Mironov, care este preconizată pentru 29-30 ianuarie curent. Amintim că Partidul „Spravedlivaia Rossia” şi Partidul Socialiştilor au stabilit relaţii de cooperare pe linie de partid. În cadrul vizitei, în afară de întîlnirea bilaterală dintre fracţiunile PSRM şi „Spravedlivaia Rossia”, sînt preconizate întrevederi cu reprezentanţii şi conducerea comitetelor legislativului rus, dar şi cu preşedintele Dumei de Stat, Serghei Narîşkin.

Părţile au menţionat importanţa acestei vizite, avînd în vedere că pentru prima dată în istoria Republicii Moldova de la proclamarea independenţei, o fracţiune parlamentară a unui partid din Moldova va fi primită în componenţă deplină la un asemenea nivel înalt în Federaţia Rusă.

Igor Dodon şi Farit Muhametşin au discutat, de asemenea, planul de activităţi organizate de Partidul Socialiştilor cu prilejul marcării celei de-a 70-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei. În cadrul întrevederii părţile au convenit să consolideze eforturile dintre Ambasada Federaţiei Ruse, PSRM şi societatea civilă în vederea desfăşurării mai multor acţiuni dedicate jubileului Victoriei.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă