PSRM

27 septembrie 2015

Peste 50 de mii de cetățeni au participat la mitingul contra actualei guvernări oligarhice, organizat de PSRM și ”Partidul Nostru”

Astăzi, în capitala Republicii Moldova s-a desfășurat una dintre cele mai mari acțiuni de protest la nivel național desfășurată împotriva actualei guvernări în cadrul căreia au participat peste 50 de mii de cetățeni. Mitingul de amploare a fost organizat de Partidul Socialiștilor din RM în comun cu „Partidul Nostru” fără lozinci și steaguri de partid.

Coloanele de protestatari au mărșăluit de la Memorialul Eternitate, Academia de Științe, Circul de Stat spre scuarul din fața Parlamentului, unde se desfășoară un miting non-stop față de acțiunile actualei guvernări.

Liderul Partidului Socialiștilor a declarat că astăzi este începutul sfărșitului actualei guvernări: „Astăzi suntem aici zeci de mii de oameni, de cetățeni liberi care se mîndresc că sunt cetățeni ai RM. Eu vreau să vă felicit cu această mare sărbătoare. Astăzi este începutul sfîrșitului oligahilor de la guvernare!”, a subliniat politicianul.

20150927-0851Totodată liderul PSRM a precizat că în decurs la ultimii 6 ani oligarhii de la guvernare și-au bătut joc de bătrîni, studenți, elevi, de tinerii care pleacă din această țară, și de agricultorii care umblă cu mîna întinsă după subvenții. „Ei vor să ne distrugă valorile noastre creștine ei au atacat biserica noastră, noi împreună trebuie să salvăm țara noastră de acești oligarhi care distrug Republica Moldova. Sarcina noastră este una foarte nobilă, noi împreună cu d-stră trebuie să obținem desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate, scopul nostru este: Jos Timofti! Jos guvernul!”, a mai adăugat socialistul.

Dodon a subliniat că pentru a atinge aceste obiective trebuie demiși totodată și șefii tuturor instituțiilor de stat (CEC, CNA, Procuratura Generală, SIS) care sunt subordonate oligarhilor de la guvernare.

În cadrul mitingului din scuarul Parlamentului, au fost lansate mai multe baloane pe care erau imprimate fotografiile guvernanților moldoveni – Vlad Filat, Vlad Plahotniuc, Vladimir Voronin, Mihai Ghimpu și a unor conducători ai instituțiilor publice.

În cadrul demonstrației cetățenii au votat o rezoluție care presupune trei pași principali pentru eliberarea Moldovei de guvernarea oligarhică.

 

 

Video

Foto

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă