PSRM

27 septembrie 2015

Partidul Socialiştilor organizează o Conferinţă Internaţională cu tema: „Acordul de Asociere dintre Republica Moldova şi UE: un an de la semnare”

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova organizează mîine, 28 septembrie, 2015, cu începere de la ora 10.00, conferinţa internaţională cu tema „Acordul de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană: un an de la semnare”. La conferinţă vor participa politicieni şi experţi din circa 10 ţări, printre care Moldova, Ucraina, România, Bulgaria, Rusia, Germania, ţările baltice, Austria, Slovacia ş.a. De asemenea sînt invitaţi reprezentanţi ai Guvernului RM, reprezentanţi ai corpului diplomatic şi ai organizaţiilor internaţionale, cum ar fi: FMI, BM, BERD, precum şi reprezentanţi ONG din sfera economică.

Fiecare participant la conferinţă va avea posibilitatea să-şi expună poziţia referitor la rezultatele implemntării Acordului de Asociere după un an de la semnare.

Evenimentul va avea loc la Chişinău, hotelul „Radisson Blu Leogrand Hotel ”, str. Mitropolit Varlaam 77.

 Este invitată presa.

Menţionăm că Republica Moldova, în anul 2014 a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Primele rezultate de la implementarea Acordului sunt contradictorii: în Moldova i-a amploare instabilitatea socio-politică, financiară şi economică, se intensifică contradicţiile dintre administraţia centrală şi cea locală, s-au înrăutăţit relaţiile cu Transnistria şi Federaţia Rusă. În  această ordine de idei, o dezbatere complexă a primelor rezultate în urma semnării Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană este oportună.

 În cadrul conferinţei vor fi puse în discuţie chestiuni privind stabilitatea şi securitatea dezvoltării Republicii Moldova în contextul implementării Acordului de Asociere; problemele actuale privind colaborarea economică, politică a Republicii Moldova cu ţările Uniunii Europene, Comunităţii Statelor Independente, inclusiv cu Federaţia Rusă; totalurile funcţionării Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă