PSRM

13 ianuarie 2021

Nicolae Pascaru: După luptă pe cîmp mereu se avîntă ciori și hiene

Concomitent doi politicieni și-au declarat cu voce tare dorința de a conduce Guvernul – fostul Președinte al Republicii Moldova Vladimir Voronin și liderul Partidului Nostru Renato Usatîi. Și asta în pofida faptului că ambii sunt departe de a fi în fruntea vieții politice a țării. Despre acest lucru a declarat Nicolae Pascaru, deputat al Parlamentului Republicii Moldova, PSRM, exprimîndu-și opinia pentru eNews.

„Avem două partide puternice. Restul sunt sateliți obișnuiți și ghizi ai Occidentului. Igor Dodon a fost singurul care a pledat pentru susținerea poporului și unul împotriva tuturor. A fost o luptă completă. În istoria Moldovei încă nu s-a întîmplat niciodată ca aproximativ 300 de mii de cetățeni din diaspore din Europa să participe la alegerile prezidențiale. Acolo partidele au ajutat cu bani pe oponenții noștri, iar liderii statului, precum Angela Merkel și CDU, au activat resursa administrativă”. Dar întotdeauna, conform standardului, după eroi, clovnii intră în arenă. Și apoi ambițiile lui Vladimir Voronin și ale lui Renato Usatîi au fost distruse. Au vrut să conducă guvernul. Deși, cred că toată lumea știe că nimeni nu îi va promova. Și numai în somn pot visa la victorie”.

Deputatul a reamintit vechile păcate ale fostului președinte.

„Voronin nu are dreptul moral nici să vorbească măcar după ce a trădat Moldova. El nu a putut găsi un singur vot pentru a menține puterea. El și-a trădat partidul, s-a arătat a fi un adevărat impotent politic și un diletant, în spatele căruia se ascund doar propriile interese. Și s-a îndreptat spre Occident, l-a îmbrățișat pe Băsescu și pe Saakașvili. Și toate acestea pentru a-și păstra bunurile. Liderul comunist a devenit cel mai bogat capitalist din țară. Și nu este pentru el să critice Parlamentul și să numească deputații idioți. Atacă Procuratura, solicită începerea cauzelor împotriva lui Dodon. Nu are dreptul moral să reproșeze cuiva ceva. La vîrsta aceasta el trebuie să meargă să se odihnească la hotelul său din Karlovy Vary. Voronin și Usatîi vor să fie prim-miniștri. Ei bine, nu este amuzant? Să-și amintească Voronin cum l-a lăudat pe Șor la tribuna din Orhei după ce acesta a furat miliardul”.

Pascaru crede că acum fostul președinte s-a transformat într-un vagabond politic, dar vrea să ajungă la putere în toate modurile posibile. „Cu toate acestea, lui Voronin nu i se va permite să facă acest lucru. Slavă Domnului, nimeni nu l-a luat în serios de mult timp. O persoană care a pierdut totul nu poate fi un aksakal, doar un cadavru putred”, este sigur deputatul.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă