PSRM

25 aprilie 2024

Liderii PSRM au avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova

Președintele PSRM, Igor Dodon, împreună cu vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii BCS, Vlad Bătrîncea, și membrul Comitetului Executiv al PSRM, Olga Cebotari, au avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, E.S. Yan Wenbin.

În cursul dialogului, părțile au făcut un schimb de opinii cu privire la stadiul actual al relațiilor de colaborare bilaterală, dar și asupra situației politice și economice din Republica Moldova și din lume.

Igor Dodon a adus mulțumiri părții chineze pentru sprijinul constant oferit Republicii Moldova în realizarea mai multor proiecte din domeniul economic, umanitar, tehnologic etc. Președintele PSRM a exprimat convingerea că odată abordată pragmatic, cooperarea moldo-chineză, poate contribui considerabil la dezvoltarea mai multor sectoare cheie a Republicii Moldova, cum ar fi cel al turismului, al ocrotirii sănătății, al educației, a infrastructurii, a energiei regenerabile ș.a.

Vlad Bătrîncea a menționat bunele relații stabilite dintre legislativele ambelor state, optând pentru o dezvoltare continuă a raporturilor interparlamentare.

Oficialii au fost unanimi în opinia privind necesitatea consolidării și intensificării raporturilor bilaterale în toate domeniile de interes reciproc, spre binele ambelor popoare.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă