PSRM

23 aprilie 2019

Ion Ceban: PAS și DA încă nu sunt disponibili pentru a avea negocieri serioase privind propunerile PSRM

Secretarul pentru ideologie al Partidului Socialiștilor din RM, Ion Ceban, a publicat pe pagina sa de pe rețelele de socializare, poziția PSRM privind propunerea blocului ACUM de a avea o întrevedere cu deputații fracțiunii PSRM, în parlament, în ziua de 24 aprilie, ora 11.00.

“Remarcăm tonalitatea mai puțin categorică a mesajelor celor de la ACUM, ceea ce ar putea crea pe viitor premize de discuții pe marginea depășirii crizei politice create, însă constatăm cu regret că PAS și DA încă nu sînt disponibili pentru a avea negocieri serioase privind propunerile PSRM aprobate la ultima ședință a Consiliului Republican”, a scris Ion Ceban.

El a reiterat că, Partidul Socialiștilor a stabilit clar și a anunțat public acele condiții inițiale de la care partidul este disponibil să înceapă negocierile privitor la crearea coaliției de guvernare și a unui guvern de coaliție funcțional format din reprezentanții ambelor părți.

“Chemarea de astăzi a celor de la ACUM nu aduce claritate referitor la acceptare sau neacceptarea propunerilor noastre de a forma o coaliție funcțională”, a declarat Ion Ceban.

Secretarul PSRM, încă odată a subliniat că, PSRM este disponibil să formeze grupuri de lucru la nivel de conducere a Partidului Socialiștilor, dar și partidelor PAS și DA pentru a discuta formarea conducerii Parlamentului, examinarea propunerilor legislative propuse de ambele părți.

“Însă acest lucru poate fi inițiat doar în condițiile disponibilității celor de la ACUM de formare a unei coaliții stabile de guvernare în baza propunerilor înaintate de Consiliul Republican al PSRM, cu scopul schimbării actualului sistem de guvernare și evitării declanșării alegerilor parlamentare anticipate”, a subliniat Ion Ceban.

În același context, el a menționat că conducerea PSRM este îngrijorată de “unele acțiuni și activități cu tentă unionistă din ultimile zile la care activ participă conducerea blocului ACUM și care categoric nu pot fi acceptate de socialiști ca element al următoarei guvernări”.

 

 

 

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă