PSRM

19 noiembrie 2017

Ion Ceban a făcut totalurile Referendumului privind demisia primarului municipiului Chișinău

Președintele fracțiunii Partidului Socialiștilor în Consiliul municipal Chișinău, Ion Ceban, a făcut totalurile Referendumului privind demisia primarului general de Chișinău, care a avut loc în capitală pe 19 noiembrie.

Ion Ceban a mulțumit locuitorilor Chișinăului, care au participat la referendum. Potrivit acestuia, această procedură democratică a fost organizată pentru prima oară în Moldova.

„Mulțumim tuturor celor care au ieșit astăzi să voteze”, a spus Ion Ceban. – Cred că participarea la vot a fost bună, aproape 40% dintre cei care au participat la vot în 2015. Acesta este potențialul Chișinăului.

Mulțumesc tuturor celor care au decis să-și exprime opinia astăzi. Am putea continua să discutăm despre toate acestea în bucătărie, la proteste, dar nu există o procedură mai democratică decât referendumul, iar ocazia de a participa a fost oferită astăzi „.

Ion Ceban a menționat, de asemenea, că este necesar să se respecte poziția celor care nu au mers la referendum. Este părerea lor și ei au acest drept.

„Dacă vă place să mergeți pe astfel de drumuri – este dreptul dumneavoastră. Vă place că copiii dumneavoastră sunt hrăniți în grădinițe cu mâncare alterată? Este dreptul dumneavoastră. Vă place că se fură spațiile verzi? Vă plac facturile majorate? Este dreptul și dorința voastră, și nu putem să facem nimic altceva decât să-l acceptăm și să-l respectăm „, a spus socialistul.

El a subliniat că nu există nici o politică privind chestiunea care a fost supusă referendumului: „Noi locuim cu toții în acest oraș. Boicotarea unei proceduri democratice, pentru că cuiva îi place sau nu-i place partidul, este o greșeală. Iar cel care a făcut asta, să-și asume întreaga responsabilitate. ”

Potrivit lui Ion Ceban, capitala ajunge în mâinile Partidului Democrat și a lui Vladimir Plahotniuc, iar vina este în întregime a Maiei Sandu: „Să  explice celor pe care îi îndemna să stea acasă”.

Ion Ceban și-a exprimat îndoiala că Dorin Chirtoacă va rămâne în postul său: „El face parte din acest scenariu. Nu știu dacă a discutat condițiile libertății sale, dar sunt sigur că se face vinovat de acele cauze penale care au fost intentate împotriva lui. ”

Ion Ceban a mulțumit încă o dată chișinăuienilor care au ieșit la referendum – acei chișinăuieni care au spus ”NU” haosului ce s-a petrecut în oraș timp de 10 ani, cei care vor să trăiască într-un oraș modern și civilizat „.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă