PSRM

24 septembrie 2020

Igor Dodon rămîne lider la alegerile prezidențiale, arată datele ultimului sondaj sociologic

Dacă duminica viitoare ar avea aloc alegerile prezidențiale, Igor Dodon ar obține cele mai multe voturi. Sunt datele ultimului sondaj Vox Populi – septembrie 2020, realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova.

Potrivit datelor, 41,6 la sută din cetățenii deciși sunt gata să îl voteze pe actualul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon. Pe locul doi s-a clasat Maia Sandu cu 26%, iar pe locul trei – Andrei Năstase cu 9,1%. Primarul de Bălți Renato Usatîi ar obține doar 9 la sută din voturi, iar candidatul PP Șor Violeta Ivanov – 7,4%.

Candidații Octavian Țîcu, Tudor Deliu și Dorin Chirtoacă ar acumula mai puțin de 2% din voturi, arată datele sondajului.

Studiul a fost realizat în perioada 6-22 septembrie 2020 pe un eșantion de 1189 de respondenți din 85 de localități. Marja de eroare este de 3,0%.

Igor Dodon va cîștiga alegerile prezidențiale în turul doi al scrutinului indiferent de cine va fi contracandidatul acestuia

Igor Dodon va cîștiga alegerile prezidențiale în turul doi al scrutinului indiferent de cine va fi contracandidatul acestuia. Sunt datele ultimului sondaj Vox Populi – septembrie 2020, realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova.

Potrivit studiului, dacă în turul doi al scrutinului vor accede actualul președinte și Maia Sandu, atunci Igor Dodon va obține victoria cu 54,2% din voturile celor deciși, iar pentru lidera PAS vor vota 45,8% din alegători.
Dacă în turul doi al alegerilor prezidențiale se vor duela Igor Dodon și Andrei Năstase, pentru actualul șef al statului vor vota 61,6 la sută din alegători, iar pentru liderul Platformei DA – 38,4%.

În cazul în care în turul doi vor ieși președintele țării și primarul de Bălți Renato Usatîi, atunci Igor Dodon va acumula 57,2% din voturi, iar Usatîi – 42,8%.

Studiul a fost realizat în perioada 6-22 septembrie 2020 pe un eșantion de 1189 de respondenți din 85 de localități. Marja de eroare este de 3,0%.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă