PSRM

02 noiembrie 2021

Guvernul Gavrilița, despre inițiativa BCS de a aloca 51 de milioane de lei agricultorilor: Sunt cheltuieli semnificative pentru buget

Bani pentru agricultori nu sunt. Acesta este răspunsul dat de Guvern în avizul dat la proiectul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor prin care se propune alocarea a 51,3 milioane de lei din bugetul de stat pentru despăgubirea agricultorilor care au înregistrat pierderi în urma calamităților naturale din aprilie-iulie.

Ministerul Finanțelor își motivează avizul negativ prin faptul că prevederile proiectului de lege ”implică cheltuieli semnificative de la bugetul de stat”. Potrivit avizului, care va fi dat la ședința de miercuri a Guvernului, ”justificarea alocării sumei de 51,3 milioane de lei nu este însoțită de argumente întemeiate economic, nu reflectă exhaustiv situația reală cauzată de calamitățile naturale înregistrate în sectorul agricol și în vederea evitării asumării de angajamente bugetare fără acoperire, în anul 2021 proiectul de lege pentru modificarea Legii bugetului de stat nu poate fi susținut”.

Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a insistat în repetate rânduri în plenul Parlamentului ca această inițiativă să fie inclusă pe ordinea de zi a ședinței, însă deputații PAS de fiecare dată au respins propunerea. Proiectul a fost înregistrat în Parlament încă la începutul lunii august.

Amintim, din august și până în prezent prețul la litrul de motorină a crescut cu peste 5 lei. Astăzi, un litru de motorină se vinde la stațiile PECO cu 18,71 de lei.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă