PSRM

19 septembrie 2017

Fracțiunea PSRM s-a expus împotriva premierii „oarbe” a personalului primăriei

Marți, la ședința Consiliului municipal, reprezentanții Direcției Educație, Tineret și Sport au solicitat consilierilor să plătească personalului primăriei un premiu anual, pe lângă salariu.

Potrivit reprezentantului direcției, Angela Liubaș, salariații primăriei au un salariu de 3,6 mii lei. Ea crede că acest salariu este prea mic. Cu toate acestea, Liubaș nu a prezentat o listă de solicitanți la premiu, în pofida cererii socialiștilor, referindu-se la legea privind protecția datelor cu caracter personal.

Consilierul fracțiunii Partidului Socialiștilor(PSRM), Eugenia Ceban, a declarat că personalul primăriei are câte”două sau trei salarii”, și a propus să creeze un grup de lucru pentru a monitoriza activitatea lor: „Aici este un haos. Nimeni nu a putut să prezinte raportul privind salariile. ”

Consilierul socialist, Alexandr Odințov a menționat că în diverse direcții ale primăriei au fost reținuți funcționari ai autorităților locale, privind abuzurile. „Sunt acești oameni pe lista de premiere?” a întrebat consilierul.

Șeful fracțiunii PSRM, Ion Ceban, a menționat că intenționează să se adreseze la CNA cu o cerere de verificare a salariilor personalului primăriei.

„În termen de două luni, trebuie prezentate criterii, conform cărora personalul primăriei a fost inclus în lista de primire a premiului, precum și lista de nume. Nu vom vota pentru acest proiect până când nu vom primi informații detaliate „, a subliniat socialistul.

Proiectul nu a acumulat numărul necesar de voturi.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă