PSRM

22 noiembrie 2017

Fracțiunea PSRM în CMC: Bilanțul activității în 2017 și acțiunile ulterioare

Consilierii fracțiunii Partidului Socialiștilor în Consiliul municipal Chișinău au făcut un bilanț cu privire la activitatea lor în 2017.

Deconspirarea „dosarului parcărilor” și sute de scheme de corupție, mii de adresări ale cetățenilor, sute de inițiative sociale.

După cum a declarat Ion Ceban, șeful socialiștilor în Consiliului municipal, inițiativele PSRM în 2017 numără 114 sociale și economice. Multe dintre ele nu au fost doar propuse, ci și realizate, și au făcut viața mai ușoară pentru zeci de mii de locuitori ai municipiului Chișinău. Ceban a subliniat că socialiștii sunt singura fracțiune în Consiliul municipal, membrii căreia desfășoară audiențe săptămânale cu locuitorii capitalei, ascultând problemele lor și încercând să le soluționeze.

”Numai în acest an au avut loc mai mult de 1715  audiențe. În plus, am primit 3668 de petiții din partea chișinăuienilor, dintre care 92% au fost soluționate. Mai mult decât atât, consilierii municipali care se specializează în deconspirarea schemelor de corupție sunt presați de diferite structuri – Alexandr Odințov, Gaic Vartanean, Nichita Țurcan și alții. Numai în acest an, socialiștii au deconspirat mai mult de 2.000 de scheme de corupție,trafic de influență și alte încălcări în primărie. Se numără 2140 de adresări la Procuratura Generală, CNA, poliție, inclusiv în instanțele internaționale”.

Ceban a enumerat, de asemenea, inițiativele sociale introduse la cererea sau cu participarea directă a fracțiunii pe care o conduce. Este vorba despre majorarea a valorii minime a venitului pentru primirea compensațiilor la achitarea facturilor pentru încălzire de până la 3.000 de lei, compensații la surplusul de apă, un adaos de 50% la salariul lucrătorilor din grădinițe, cantinele sociale, indemnizații unice pentru nașterea celui de-al treilea și mai mulți copii, protezele dentare, precum și anularea diferitelor impozite și taxe pentru pensionari și persoanele cu nevoi speciale, de care beneficiază 68 mii de locuitori ai municipiului Chișinău, și multe altele.

”De remarcat, de asemenea, că fracțiunea PSRM a blocat numeroasele încercări de delapidare a proprietății municipale. Declar cu deplină responsabilitate și demnitate, că nu există nici un proiect care a avut un grad de coruptibilitate să nu fie atenționat de fracțiunea noastră – atât în ​​cadrul comisiilor respective, cât și în cadrul ședințelor Consiliului municipal. Un exemplu – dosarul parcărilor, în urma căruia a fost arestat Chirtoacă. Timp de doi ani am vorbit despre fraude, dar ne-au spus că ne înșelăm și ne-au întors spatele. Socialiștii au întrerupt practica votării la pachet în Consiliul municipal și a participat la mai mult de 68 de audieri publice cu privire la diferite aspecte, asupra desfășurării cărora am insistat. De asemenea, nici un singur consilier al fracțiunii PSRM nu a votat nici un proiect cu grad de coruptibilitate. În același timp, fracțiunea a protejat fiecare bucată de teren municipal „, a subliniat Ceban.

De asemenea, socialistul a vorbit despre proiectele inițiate de fracțiune, care se află în stadiul implementării. Este vorba despre achiziția autobuzelor pentru municipiu, fonduri pentru care au fost alocate la insistența PSRM, sistemul de plăți electronice în transport, care este în faza finală, transportul de noapte și multe altele.

O muncă activă a fost realizată cu suburbiile: pentru ei, la insistența socialiștilor, s-au alocat fonduri pentru diverse proiecte sociale.

”Și toate acestea reprezintă doar o mică parte din ceea ce a făcut această fracțiune de ”scandalagii”, cum o numesc tot felul de instituții media. În același timp, toți cei care au boicotat referendumul nu au inițiat nici un proiect pentru capitală. Le mulțumesc colegilor pentru munca lor „, a menționat Ceban.

În ceea ce privește activitatea ulterioară a fracțiunii Partidului Socialiștilor, Ion Ceban a remarcat un detaliu important.

”În opinia noastră, Silvia Radu este numită în mod ilegal și nelegitim în funcția de primar interimar. Indiferent de suspiciunile cu privire la Nistor Grozavu, vom purta un dialog în primărie la această etapă. Referitor la Silvia Radu, am depus o cerere atât la Primăria municipiului Chișinău, cât și la Curtea Constituțională, dar nu ne așteptăm la „surprize” din partea lor după evenimentele recente care au avut loc”, a declarat socialistul.

În concluzie, Ion Ceban a subliniat că fracțiunea Partidului Socialiștilor va continua să acționeze în beneficiul fiecărui locuitor al Chișinăului, indiferent de poziția sa politică sau dacă a participat sau nu la referendum.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă