PSRM

02 februarie 2023

Fracțiunea BCS este împotriva prelungirii stării de urgență

Astăzi, Grigore Novac, deputat PSRM președintele Comisiei parlamentare pentru drepturile omului și relații interetnice, membru al Comitetului Executiv al PSRM împreună cu deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco, au susținut un briefing în cadrul căruia au expus poziția formațiunii față de intenția guvernării de a prelungi starea de urgență în Republica Moldova.

Deputații și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu faptul că actuala sesiunea a Parlamentului de primăvară-vară începe cu stângul, prin prelungirea stării de urgență.
”Parlamentul, guvernarea PAS din nou vrea să prelungească starea de urgență, care credem că nu se va mai termina atâta timp cât va fi actuala guvernare. Or, în spatele Comisiei pentru Situații Excepționale se ascund mai multe fărădelegi”, a menționat Grigore Novac, adăugind că nici într-o țară vecină nu este introdusă starea de urgență.

Vladimir Odnostalco a criticat faptul că majoritatea parlamentară în loc să vină în debutul sesiunii cu proiecte sociale, proiecte economice, menite să soluționeze situațiile de criză cu care ne confruntăm – aceștea propun prelungirea stării de urgență.

Odnostalco a criticat faptul că având 63 de deputați în Parlament, care oricând pot fi convocați, țara este condusă de o Comisie, sub paravanul căreia sunt adoptate decizii ilegale, ascunse, sunt aprobate documente financiare care nu sunt supuse dezbaterilor, în interes personal, cu scopul de a se îmbogăți și nicidecum în folosul cetățenilor. Potrivit lui prin prelungirea stării de urgență guvernarea încearcă să se mențină la putere.

”A susține prelungirea stării de urgență ar însemna să susținem actuala guvernare. Ar însemna să votăm împotriva cetățenilor, deoarece actuala putere este antipopulară”, a concluzionat Odnostalco.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă