PSRM

31 iulie 2019

Igor Dodon: Acordul cu Rusia privind garanțiile sociale ar putea fi semnat în cadrul ședinței comisiei interguvernamentale din septembrie

Autoritățile moldovenești intenționează să semneze un acord cu Federația Rusă privind garanțiile sociale pentru cetățenii noștri. Despre aceasta, în cadrul unei „linii directe” organizate în reţeaua de socializare „Odnoklassniki”, a declarat președintele ţării, Igor Dodon, care a menționat că încheierea documentului ar putea avea loc deja în luna septembrie, în cadrul ședinței Comisiei interguvernamentale moldo-ruseşti.

Acum desfăşurăm activităţi intense pentru a ne asigura că anul acesta, poate în cadrul Comisiei interguvernamentale care se va întruni la Moscova, vom semna acest acord cu Rusia, pentru că avem sute de mii de cetățeni acolo. Cred că anul acesta trebuie să îl semnăm, pentru că negocierile s-au încheiat acum cîteva săptămîni. Ședința comisiei va avea loc în perioada 17-18 septembrie, cred că ar trebui să semnăm”, a spus el.

Potrivit lui Dodon, acordul privind garanțiile sociale prevede că la pensionare va fi luată în considerare experiența profesională a cetățenilor moldoveni care au lucrat în străinătate.

 Acest lucru este foarte important, avînd în vedere că aproximativ un milion de concetățeni se află în străinătate. Este o chestiune ce vizează un număr mare de concetățeni”, a adăugat Igor Dodon.

De asemenea, el a menționat că astfel de acorduri au fost semnate cu o serie de țări, altele fiind în proces de pregătire pentru semnare.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă