PSRM

21 octombrie 2021

Deputat BCS către PAS: Este o rușine să împarți medicii decedați de COVID în vaccinați și nevaccinați

Este o rușine să împarți lucrătorii din Sănătate, care au decedat din cauza COVID-19, în vaccinați și nevaccinați. Astfel deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Elena Bodnarenco a comentat proiectul ministerului Sănătății, prin care a fost anulată indemnizația unică de 100 de mii de lei, pentru familiile medicelor nevaccinați, care s-au îmbolnăvit de COVID și au decedat.

„Deocamdată stimați membri PAS, voi divizați oamenii după culoarea politică, îi împărțiți în oameni buni și ne buni, în absolvenți ai Harvard-ului și cei care au studiat la universitățile din Chișinău. Culmea este că deja îi împărțiți și pe cei morți. Colegi, nu poate fi pedepsită o persoană, care a decedat. În toată lumea, medicii sunt numiți „îngeri în halate albe”, ei sunt decorați cu medalii și diplome, pacienții le mulțumesc pentru ajutor, iar în Moldova, dacă lucrătorul medical nu s-a vaccinat, el este aruncat la urna de gunoi. Colegi nu vă este rușine? Câți bani vreți să economisiți pe seama acestor medici decedați? Voi, cei care săptămâna trecută ați majorat bugetul Președinției cu 2 milioane de lei, pentru câte scaune și covoare vreți să cheltuiți banii economisi pe seama acestor lucrători medicali”, a declarat Elena Bodnarenco.

Deputatul BCS a venit cu un apel către majoritatea PAS, prin care i-a rugat să nu facă acest gest rușinos și să nu-i discrediteze pe „îngerii în halate albe”, doar pentru că, din anumite motive, ei nu s-au vaccinat și au decedat. Chiar și așa, PAS a susținut proiectul propus de ministrul Sănătății Ala Nemerenco, cu 55 de voturi.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă