PSRM

15 decembrie 2015

Leancă este un unionist pasiv

Noi știm că ideea unirii cu România, adică tentativa distrugerii Republicii Moldova are mulți promotori și avocați în Parlament. Nu doar liberalii lui Ghimpu, dar și alți deputați eurounioniști au contribuit și contribuie la subminarea statalității moldovenești.

Unul dintre aceștia este Iurie Leancă. Pe timpul cînd a fost un „simplu prim-ministru”, el a încurajat desfășurarea marșurilor unioniste în Republica Moldova, a acceptat organizarea diferitor campanii propagandistice unioniste și antistatale.

Iată de ce nu ne surprinde că tineretul PPEM îl atacă pe secretarul executiv al PSRM Vlad Batrîncea – ei sunt indignați că unul dintre simbolurile ideologice ale PPEM, harta României Mari, a fost ruptă.

Noi însă suntem indignați că se dorește distrugerea Republicii Moldova prin anexare la România. Este marginalizată limba moldovenească, este interzisă predarea Istoriei Moldovei, la nivel de stat este organizată de mulți ani o românizare forțată a copiilor.

Leancă este un unionist pasiv. Asta e clar. Dar numai atît?
Să ne amintim că tot pe timpul lui Leancă au fost protejate diverse inițiative ale minorităților sexuale din Republica Moldova. Marșurile gay-ilor au primit protecția Guvernului Leancă.

Să ne amintim că tot Leancă este acel prim-ministru care a semnat documentele privind extragerea unor sume critice de bani din rezerva Băncii Naționale, pentru a acoperi furtul secolului de la BEM.

Deci Leancă ar trebui să fie pus la stîlpul infamiei și supus anchetei penale. Dacă Batrîncea a rupt simbolic harta României Mari, pentru a demonstra dorința moldovenilor de a avea propriul stat, Leancă a rupt economia țării noastre, demonstrînd că a fost un premier incapabil și corupt.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă