PSRM

13 decembrie 2017

După Găgăuzia și Basarbeasca a condamnat interzicerea difuzării știrilor și emisiunilor rusești în Moldova

Consilierii municipali din Basarabeasca, în cadrul unei ședințe extraordinare, marți, 12 decembrie, au adoptat declarația împotriva interzicerii programelor informative și analitice rusești.

Cu o inițiativă corespunzătoare, s-au pronunțat consilierii fracțiunii socialiștilor din consiliul orășănesc, iar consilierii din toate partidele politice au sprijinit-o, comunică gagauzinfo.md.

”Considerăm că încercarea de a interzice difuzarea programelor informative ale posturilor TV rusești reprezintă o altă provocare împotriva Federației Ruse, principalul partener strategic al țării noastre, în același timp o tentativă agresivă asupra libertății de exprimare și a dreptului constituțional al cetățenilor de a primi informații. Acest proiect de lege contravine, de asemenea, tuturor normelor de drept europene”, se menționează în declarația adoptată.

După cum a menționat liderul fracțiunii PSRM din Consiliul orășănesc Basarabeasca, Andrei Chirov, legea adoptată încalcă drepturile cetățenilor Republicii Moldova.

”În general, avem o populație vorbitoare de limbă rusă în oraș, deci multe plângeri au venit de la oamenii simpli „, a spus el.

Declarația care condamnă legea adoptată, a fost susținută de toți consilierii, precum și de primarul orașului, Valentin Cimpoeș. Președintele raionului, Petru Pușcari s-a pronunțat în sprijinul inițiativei.

”Susțin consiliul orășănesc, deoarece consider că nimeni nu are dreptul să interzică unei persoane simple să urmărească un anumit program. Cetățenii înșiși trebuie să aleagă ce să vizioneze. Oamenii au multe întrebări cu privire la închiderea canalelor rusești, iar referitor la canalele care declară deschis că țara noastră nu există și este necesar să fie lichidată – nimeni nu întreprinde nimic”, a spus el.

Consilierii au declarat că vor face tot posibilul pentru ca locuitorii orașului să aibă posibilitatea să continue să primească informații din diverse surse, inclusiv mass-media din Rusia. Ei vor transmite declarația adoptată Parlamentului și Guvernului Republicii Moldova. Amintim că o declarație similară a fost adoptată mai devreme de Adunarea Populară a Găgăuziei. Reprezentanții APG au făcut apel la președinte cu o cerere de a nu promulga acest proiect de lege. Șeful statului a declarat anterior că nu intenționează să facă acest lucru în niciun caz.

Sursa: http://aif.md/vsled-za-gagauziej-i-basarabjaska-osudila-zapret-rossijskih-novostej-i-peredach-v-moldove/
© aif.md

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă