PSRM

15 noiembrie 2017

Ceban: Boicotul referendumului – repetiția generală pentru alianța dintre Plahotniuc, Sandu și Năstase

Șeful fracțiunii Partidului Socialiștilor în Consiliul municipal Chișinău i-a invitat public pe Primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, Președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu și Președintele Partidului Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, să participe la dezbateri ce țin de referendumul privind demisia lui Dorin Chirtoacă din funcția de Primar General al municipiului Chișinău.

În cadrul conferinței de presă susținută de Ion Ceban, pe 15 noiembrie, a fost prezentat un filmuleț în care primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, spune că își va exprima opinia asupra referendumului dacă va fi eliberat din arest.

Cu toate acestea, la dezbaterile care au avut loc la unul dintre canalele principale ale țării, nici unul dintre liberali, inclusiv Dorin Chirtoacă, nu a venit. Este de remarcat faptul că, săptămâna trecută, instanța a transferat primarul din arest la domiciliu sub control juridic. Astfel, Ceban a cerut din nou primarului să iasă și să discute totul.

„Chirtoacă a primit deja invitație la referendum pentru a 10-a oară. Dorin, vino la dezbateri, să vorbim despre gestionarea orașului, despre probleme, nu despre politică. Putem vorbi despre arest, despre parcaje. Aș dori, de asemenea, să aflu opinia lui Chirtoacă despre numirea Silviei Radu în funcția de primar interimar. Cine este în spatele tuturor acestor lucruri? Chirtoacă, nu te ascunde „, a declarat Ceban la conferința de presă susținută miercuri.

El a invitat-o și pe  Maia Sandu să participe la dezbateri.

„Care sunt argumentele Maiei Sandu pentru acest boicot? Pentru ca persoanele împotriva cărora sunt intentate dosare penale, în special Igor Gamrețchi, Mihai Moldovanu, Mihaela Iacob și alții, să rămână la primărie? Pentru ca Dorin Chirtoacă, împotriva căruia au fost intentate dosare penale, să părăsească țara și, la fel ca Chirinciuc, să facă fotografii din străinătate și să spună că totul este bine? Dar rămâne încă o persoană la putere care a fost numită ilegal în funcția de primar interimar de către Nistor Grozavu. Vă invit să explicați public de ce îndemnați la boicot? ” socialistul s-a adresat către Sandu.

Ceban consideră că cedările Maiei Sandu de dragul PDM, reprezintă o repetiție pentru viitoarea lor alianță, regizată la Bruxelles.

„Dacă nu este așa – explicați. Nu alegem acum primarul, încercăm să desfășurăm un referendum, deoarece mergem pe străzi sparte, în primărie toți se confruntă cu birocrația. Dacă nu-l vom revoca din funcție pe Dorin Chirtoacă, atunci el, șantajat de PDM, va rămâne la putere. Există, de asemenea, riscul ca primarul interimar, Silvia Radu, controlată la fel de PDM, să rămână la putere „, a declarat șeful fracțiunii PSRM.

La întrebarea jurnaliștilor, dacă Ceban l-a invitat și pe Năstase să participe la dezbateri, socialistul a răspuns că a apelat în mod repetat la el. El speră că, totuși, va fi posibil să se discute problemele din oraș, nu politica.

Reamintim că în data de 19 noiembrie, în municipiul Chișinău, va avea loc  referendumul  privind demisia lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar general.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă