PSRM

07 mai 2017

Bogdan Țîrdea le-a răspuns “analiticilor de pe canapea” și “opoziției glamuroase”

“Așa numiții analitici de pe canapea și opoziția glamuroasă din nou sunt nedumeriți. Ce e de făcut când ratingul e în zona 3/, sau mai exact la plintă?” a scris pe rețelele de socializare deputatul PSRM Bogdan Țîrdea ca răspuns la comentariile adversarilor sistemului mixt de vot, proiect adoptat în prima lectură la propunerea socialiștilor, pe data de 5 mai în Parlament.

“1. PSRM a executat jocul PDM! scâncesc ei. În realitate, PDM a votat pentru proiectul PSRM privind sistemul mixt de vot, dar nu invers. Adică sistemul uninominal nu a trecut. Este victoria PSRM. Iar sistemul mixt de vot în programul PSRM a fost inclus încă în anul 2011.

2. Comisia de la Veneția nu va susține schimbarea codului electoral! urlă ei. Super. Atunci va rămâne actualul sistem proporțional. Și iar va fi victoria noastră. Apropo, cu sistemul proporțional PCRM, PLDM, PN, PL nu vor accede în Parlament.

3. De ce PDM a susținut proiectul PSRM? Este o înțelegere secretă! Răspundem : pentru că cu o zi înainte două partide mari europene s-au expus împotriva inițiativei PDM. Comisia de la Veneția a solicitat un consens. PSRM a amenințat cu proteste în masă. Au început proteste și afară. Președintele a venit în Parlament și a declarat că nu va promulga legea democraților. Și democrații la rândul sau au făcut un pas în urmă.

4. Această reformă reprezintă uzurparea puterii! Astăzi puterea nu e uzurpată? Timp de 8 ani am avut dezordine în democrație?

5. Cel mai important este că democrații acum vor trebui să explice de ce ei având 850 de mii de semnături pentru sistemul uninominal au susținut sistemul mixt propus de PSRM? Au mers împotriva poporului?

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă