PSRM

06 iulie 2021

Bogdan Țîrdea: Iată dovada că Sandu protejează ANRE. Directorul instituției îndeamnă cetățenii să voteze PAS

Deputatul socialist a prezentat dovezi ale legăturilor dintre Maia Sandu și conducerea Agenției Naționale de Reglementare în Energetică. El a atras atenția, pe rețelele sociale, asupra faptului că directorul ANRE, Ștefan Creangă, îndeamnă cetățenii să voteze PAS.

– Vă amintiți cum vă spuneam că Sandu protejează ANRE, iar ANRE protejează creșterea prețurilor? Iată, vedeți! Directorul ANRE, Ștefan Creangă, răspândește apeluri de a vota pentru PAS!!! – a scris Bogdan Țîrdea.

Reamintim că parlamentarul a menționat în repetate rânduri că directorii Agenției Naționale de Reglementare în Energetică au multe în comun cu Maia Sandu: la fel sunt foști membri ai PLDM – Eugen Carpov și Ștefan Creangă, sau reprezintă partidele ”partenere” PDM și PL – Octavian Calmîc și Veaceslav Untilă.

Menționăm, de asemenea, că PSRM a cerut deschiderea unui dosar penal în legătură cu creșterea prețurilor la produsele petroliere, care au crescut 10 ori în ultimele șase luni. Cu toate acestea, autoritatea de reglementare a pieței nu a luat nicio măsură. Drept urmare, a fost exprimat un vot de neîncredere, pe care la 12 martie fracțiunea PSRM din Parlament l-a înaintat conducerii ANRE.

– Cu toate acestea, ei nu s-au conformat hotărârii organului legislativ și chiar s-au bucurat de protecția președintelui Maia Sandu, care s-a întâlnit cu ei pe 24 aprilie, arătând astfel că îi consideră un organ legitim”, a spus atunci Țîrdea.

De asemenea, deputatul a atras atenția asupra faptului că, pe 21 aprilie, președintele Maia Sandu a primit de la Consiliul Concurenței un raport privind înțelegerea de cartel pe piața produselor petroliere.

”Și ce a făcut ea? Nimic! Ce a făcut Consiliul Suprem de Securitate? La fel – nimic! Raportul așa și nu a fost examinat de Consiliul de Securitate! Maia Sandu nu a cerut niciodată demisia directorilor ANRE!” – a subliniat Bogdan Țîrdea.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă