PSRM

16 februarie 2022

Blocul politic al Comuniștilor și Socialiștilor va lupta pentru a opri procesul de degradare a țării, inițiat de actuala guvernare, spune Vlad Batrîncea

Blocul politic al Comuniștilor și Socialiștilor a fost creat pentru a salva Republica Moldova de degradare, pentru a salva cetățenii de politicile guvernării care îi sărăcesc și le distrug încrederea în ziua de mâine. Despre aceasta a vorbit, la NTV Moldova, secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea.

”Vedem cum cu această guvernare provizorie, Republica Moldova degradează cu pași rapizi, vedem o lipsă totală de influență asupra BNM și politicii monetare, creșterea ratei de bază pentru credite. Vedem o situație deplorabilă în agricultură, motorină scumpă. Vedem o situație jalnică în învățământ, unde a fost redusă finanțarea și se mai gândesc cum să mai optimizeze alte școli. Vedem cum Moldova este supusă pericolului unei reforme administrativ-teritoriale și pot să continui lista. În această situație oamenii își pierd încrederea atunci când văd facturile mari, când văd prețurile mari. Oamenii nu-și pot permite să cumpere produsele de primă necesitate. Prețul la medicamentele necesare pentru tratarea COVID s-au dublat. Ne întrebăm ce face statul?”, a spus Batrîncea.

PSRM și PCRM au anunțat, miercuri, despre crearea Blocului politic al Comuniștilor și Socialiștilor cu sloganul ”Împreună salvăm țara”. Blocul își propune să devină platforma națională de opoziție la care poate adera orice formațiune, expert, ONG, sau cetățean simplu care pledează pentru un stat de drept și o țară dezvoltată economic. Membrii Blocului au declarat că vor desfășura în fiecare țară consultări cu cetățenii care vor trebui să facă o evaluare a activității guvernării PAS.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă