PSRM

15 septembrie 2022

Batrîncea: Moldova ar trebui să cumpere gaz acolo unde este cel mai accesibil și convenabil preț

Conducerea țării ar trebui să facă totul pentru a se asigura că populația Moldovei cumpără gaz la cel mai bun preț. „Fii rezervat în declarații, muncește, identifică soluții” – acest principiu, potrivit vicepreședintelui Parlamentului, secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, ar trebui urmat de autorități. Ei, din contra, se întrec în declarații contradictorii, care complică și mai mult negocierile și așa dificile.

În acest sens, Vlad Batrîncea a amintit cum în timpul campaniei electorale Maia Sandu a spus că 180 de dolari pe mia de metri cubi de gaz este foarte scump, după ce a devenit președinte – că este gata să negocieze cu ”Gazprom” un preț mai mic, iar câteva luni mai târziu – că aceasta este o problemă economică care este dincolo de competența șefului statului. 

Pe de altă parte, Andrei Spînu declara că ”Gazprom”  nu a impus condiții politice, iar deputații PAS afirmă contrariul și fiecare dintre ei are propria versiune.

-Anul trecut spuneau: „Am semnat un contract bun, în condițiile Republicii Moldova”. Ce auzim acum? Că contractul a fost rău, că au existat condiționalități politice. Deci, când au mințit: atunci sau acum? – a remarcat Batrîncea. Socialistul a adăugat că negocierile în numele țării privind gazul ar trebui să fie purtate de oameni instruiți, profesioniști și gazul este necesar să fie cumpărat acolo unde este cel mai accesibil și mai favorabil preț.

Sursa: aif.md

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă