PSRM

24 mai 2017

Batrîncea despre ”susținerea” financiară a Occidentului: A venit timpul să ieșim din această robie

Așa-numita susținere a Occidentului, nu este nimic altceva, decât o înrobire financiară a Moldovei. Și este vorba nu despre o susținere financiară neramburasabilă, dar de credite, care urmează a fi rambursate, cu îndeplinirea anumitor condiții. Declarații în acest sens au fost făcute de secretarul executiv al PSRM, deputatul Vlad Batrîncea în cadrul emisiunii ”Accent personal” la Accent TV.

”Banii care vin din Europa, dar și alte surse financiare externe, trebuie să aibă o destinație specială pentru anumite proiecte de infrastructură și economice, adică ceva ce mâine ar aduce roade. Acei bani, care au fost alocați până acum, în mare parte au fost direcționați pentru acoperirea deficitului bigetar, adică consum. Este o formulă incorectă. Ei din nou au aruncat țara în datorii”, a menționat alesul poporului.

Totodată, în opinia socialistului, partenerii occidentali nu manifestă interes față de proiectele economice investiționale în Moldova, pe ei îi interesează doar reformele.

Eu cred că poporul moldovenesc a făcut deja concluziile pe marginea acestor reforme, cât de productive și eficiente sunt și cum acestea influiențează nivelul de viață al oamenilor. Ele au influiențat asupra clasei politice de guvernare, care deja s-a integrat și locuiește, inclusiv în Europa. Copiii lor deja sunt acolo. Businessul lor, activele, la fel, sunt acolo. Acei bani, care au ieșit din țară, în realitate, au plecat acolo”, a declarat Batrîncea.

Potrivit deputatului PSRM, a venit timpul, ca Moldova să iasă din această robie. În cazul stabilirii unui parteneriat strategic cu Rusia și accesul mărfurilor noastre pe piața rusească, țara noastră nu va avea nevoie de creditele interminabile oferite de Occident.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă