PSRM

23 iunie 2022

Alexandr Suhodolschi: autoritățile au nevoie de starea de urgență pentru a instaura o monarhie absolută a PAS

”Astăzi, PAS are putere deplină, deci nu este clar de ce să introducem o stare de urgență în țară”. Acest lucru a fost declarat de deputatul socialist Alexandr Suhodolschi în plenul Parlamentului în timpul discuției pe marginea cererii Guvernului de a institui starea de urgență în țară. El a atras atenția asupra faptului că acțiunile autorităților din perioada stărilor de urgență anterioare s-au dovedit a fi ineficiente și au ascuns decizii ilegale.

„Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a susținut decizia de a introduce starea de urgență pe 24 februarie, deoarece atunci, sarcinile principale erau de a rezolva problema cu refugiații, menținerea stabilității și securității în țară. Dar în acea perioadă noi cu toții am văzut cum Guvernul a făcut față acestor sarcini: autoritățile locale au rămas singure în fața problemei refugiaților, chiar și oamenii obișnuiți au ajutat refugiații mai mult decât Guvernul”, a spus Alexander Suhodolschi.

Deputatul a menționat, de asemenea, că necesitatea Guvernului de a asigura securitatea energetică „a devenit un pericol pentru bugetele familiale, iar mai mult de jumătate din locuitorii țării noastre au rămas fără bani”. În același timp, „de dragul securității țării, Guvernul ne propune să ne înarmăm. Dar cine ne amenință și de cine vrem să ne protejăm?”- a întrebat retoric socialistul.

„În realitate, aveți nevoie de starea de urgență doar pentru a instaura o monarhie absolută a PAS, astfel încât cetățenii noștri, mass-media, opoziția să nu știe ce faceți, cum funcționează Guvernul în această perioadă”, a subliniat Alexandr Suhodolschi.

Deputatul a amintit că ieri Guvernul bulgar a fost demis „pentru incapacitatea de a efectua politici fiscale și economice ce ar reduce creșterea inflației.” Totodată, Suhodolschi a atras atenția asupra faptului că inflația în Bulgaria este de 16%, iar în Moldova – 30%.

„În aceste condiții, ar trebui să ne gândim cu toții la ceea ce se întâmplă în țară și unde vom veni cu acest Guvern”, a subliniat deputatul PSRM.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă