PSRM

27 ianuarie 2017

Ziua Comemorării Victimelor Holocaustului

Astăzi, deputaţii, consilierii municipali și susținătorii Partidului Socialiştilor din RM au participat la ceremonia de comemorare a evreilor şi a altor minorităţi etnice, victimele celui de-al II Război Mondial.

Astăzi, întreaga lume marchează o dată tristă – Ziua Internaţională a Holocaustului. La data de 27 ianuarie, 1945, trupele militare sovietice au eliberat lagărul de concentrare Auschwitz, de aceea este marcată această dată. Peste un milion de oameni şi-au pierdut viaţa în Auschwitz, în anii celui de-al II-lea Război Mondial. Potrivit estimărilor istoricilor, numărul total al victimelor Holocaustului depăşeşte 6 milioane de oameni. Sute de mii dintre aceştia au murit pe teritoriul ţării noastre.

Anul trecut, în Moldova, pentru prima dată a fost marcată Ziua Naţională a Victimelor Holocaustului.

“ Locuitorii Moldovei vor păstra mereu vie memoria victimelor Holocaustului. Nu trebuie să dăm uitării evenimentele teribile de atunci, evenimente care s-au produs pe teritoriul ţării noastre, şi sîntem obligaţi să facem totul pentru ca o astfel de tragedie să nu se mai repete”, a scris pe pagina sa de pe o reţea de socializare preşedintele PSRM, Zinaida Greceanîi.

Reprezentanţii Partidului Socialiştilor au depus flori la Memorialul Victimelor Fascismului din Chişinău.

„În Moldova,  în timpul  Holocaustului, şi-au pierdut viaţa aproximativ 300-400 de mii de oameni. Mareşalul Antonescu îl informa pe Hitler precum că „problema evreiască”, pe acest teritoriu a fost pe deplin rezolvată. Astăzi, este foarte important ca lumea să ştie a învăţa din exemplul trecutului, iar aceste evenimente de groază să nu se mai repete”, a declarat secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea.  

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă