PSRM

29 mai 2017

Zinaida Greceanîi: Partidul Socialiștilor condamnă decizia guvernului de a expulza cinci diplomați ruși

Președintele Partidului Socialiștilor(PSRM), fostul prim- ministru, Zinaida Greceanîi condamnă decizia guvernului de a expulza cinci diplomați.

“Partidul Socialiștilor condamnă această decizie. Noi vrem să prietenim cu Rusia, noi trebuie să refacem relațiile cu această țară care este partenerul nostru strategic, dar nu să stricăm relațiile cu ea așa cum o face actuala guvernare în interesul protectorilor săi internaționali. Cu astfel de lucruri nu se glumește, iar din cauza acestor represalii ar putea suferi poporul moldovenesc”, a declarat Grecianîi într-un interviu acordat corespondentului TASS.

Ea a reamintit că datorită eforturilor Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon relațiile dintre cele două țări au început să se refacă, încă de la începutul anului exporturile moldovenești au crescut cu 40% în Rusia, se extinde cooperarea regională, este inițiat un dialog cu comunitatea de afaceri din Rusia privind atragerea investițiilor în economia Republicii Moldova, se soluționează problemele muncitorilor migranți moldoveni, dat fiind faptul că marea majoritate – mai mult de jumătate de milion de persoane lucrează în Rusia.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă