PSRM

26 noiembrie 2018

Zinaida Greceanîi: Femeia-politician trece prin inimă toate problemele

Deputatul din Parlamentul Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi a vorbit în cadrul interviului acordat pentru emisiunea ”Евразия. Дословно”, de la postul de televiziune ”МИР 24”, despre rolul femeii în politică.

-Cît de complicată nu ar fi situația în lume, femeile mereu se vor înțelege. Care este după părerea dumneavoastră, adevăratul rol al femeilor în politică?

Femeia nu este doar mai tolerantă, ea este mai predispusă spre negocieri. Femeile mereu încearcă să găsească o cale pașnică de soluționare a problemelor. Ceea ce este foarte important. Nu vreau să critic bărbații, fiecare trebuie să fie eficient în ceea ce face. Dar, femeile mereu sunt mai predispuse spre negocieri. Probabil, de aceea și apar diferite platforme și forumuri pentru femei. Femeile au ce spune lumii.

-Putem afirma, că în Moldova nu există prejudicii ce țin de gen?

Sunt ferm convinsă că nu sunt nici un fel de prejudicii. Mai mult de atît, noi în Moldova, am avansat foarte mult. Anul trecut, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat o lege care prevede pe listele de partid, care vor participa la alegeri, în calitate de candidați pentru funcția de deputați, trebuie să fie nu mai puțin de 40% femei. Femeile simt problemele. Fiecare femeie, căreia i-a fost încredințat un teritoriu, mai ales în politică, se atîrnă cu multă responsabilitate. Dacă femeia-politician merge la întrevederi cu oamenii, ea trece toate problemele acestora prin inimă.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă