PSRM

24 ianuarie 2020

Zinaida Greceanîi: Legile trebuie să fie clare, normele exhaustive, pentru a nu lăsa loc de interpretări și abuzuri

Chișinău, 24 ianuarie 2020 – Executarea hotărîrilor Curții Constituționale este obligatorie și toate restanțele acumulate trebuie lichidate, a declarat Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi la întrevederea cu președintele Curții Constituționale, Vladimir Țurcan.

Zinaida Greceanîi a subliniat deschiderea pentru o bună conlucrare instituțională și pentru implementarea adresărilor și hotărîrilor înaltei Curți. În acest sens, Președintele Parlamentului a spus că Raportul privind exercitarea jurisdicției constituționale pentru 2019 va fi examinat cu multă atenție de Parlament și se va ține cont în continuare de recomandările Curții.

Părțile au discutat despre impedimente, necesități de ajustare a cadrului legislativ, precum și acțiuni necesare de întreprins în următoarea perioadă. Zinaida Greceanîi a reiterat, în context, că legile trebuie să fie clare, normele exhaustive, iar interesul public bine definit, pentru a nu lăsa loc de interpretări și abuzuri.

Președintele Parlamentului a acceptat invitația de a participa la aniversarea a 25 de ani de la fondarea Curții Constituționale.

Președintele Parlamentului va avea, înainte de începerea sesiunii de primăvară, întrevederi cu reprezentanții instituțiilor care raportează Parlamentului pentru identificarea problemelor și a priorităților pe termen mediu.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă