PSRM

13 octombrie 2021

Zinaida Greceanîi a ținut un discurs la ședința celui de-al treilea Forum Eurasiatic al Femeilor

Zinaida Greceanîi, președintele fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, a ținut astăzi un discurs la ședința în plen a celui de-al Treilea Forum Eurasiatic al Femeilor, care se desfășoară la Sankt Petersburg, în perioada 11-16 octombrie.

Zinaida Greceanîi a menționat că în condițiile de pandemie și de restricții provocate de aceasta, rolul Femeii se resimte ca niciodată până acum: „În actualele constrângeri rolul femeilor este resimțit ca niciodată, în mare parte din cauza faptului că femeile sunt antrenate în prim plan, în marea majoritate a activităților”.

Deputatul a atras atenția asupra faptului că anume femeile au fost primele care au luat asupra lor lovitura puternică în perioada pandemiei, pentru că anume ele constituie cea mai mare parte a personalului medical. Anume femeile salvează sistemul educațional în perioada pandemiei. Și cu această povară colosală, femeile au grijă de familie, educă copiii și fac tot posibilul pentru a-i susține pe cei dragi.

Zinaida Greceanîi a mai menționat rolul femeilor manageri, subliniind faptul că femeile care nu dețin cunoștințe și profesionalism n-ar trebui să fie desemnate în funcții de conducere ca un tribut adus modei europene și în detrimentul bunului simț.

„Ne-am dori ca nivelul democrației într-o societate să fie evaluat prin calitatea activității pe care o desfășoară femeile și nu prin numărul lor în conducerea unei sau altei ramuri”, a spus președintele fracțiunii parlamentare.

Zinaida Greceanîi a ținut să accentueze că Republica Moldova are multe femei remarcabile, talentate, celebre, care sunt mândria țării noastre, în diverse domenii: artă, educație, medicină, știință, muzică, sport etc.

” Apreciem contribuția lor la dezvoltarea țării noastre, mai ales în această perioadă dificilă pentru toată lumea, și le spunem ”Mulțumesc!”, a conchis Zinaida Greceanîi.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă