PSRM

10 septembrie 2019

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu vicepremierul Republicii Populare Chineze

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a avut, astăzi, o întrevedere cu vicepremierul Republicii Populare Chineze Hu Chunhua, în cadrul celei de-a 8-a ediții al Forumului Economic Euro-Asiatic din orașul Xi’an, China.

Discuțiile s-au axat pe identificarea subiectelor de interes comun care urmează a fi consolidate și dezvoltate în viitorul apropiat. În special, au fost abordate misiunile de afaceri și participarea la business forumuri bilaterale, studierea pieței, dezvoltarea relațiilor comerciale, atragerea potențialilor investitori și promovarea exporturilor.

Zinaida Greceanîi a invitat partea chineză să examineze posibilitatea deschiderii unui parc industrial în Republica Moldova, să ofere producătorilor de vinuri și produse agroalimentare oportunități de promovare a produselor moldovenești pe piața chineză, să investească în implementarea proiectelor investiționale de infrastructură, cele sociale și de promovare a sectorului turismului.

Speakerul a mulțumit autorităților chineze pentru deschiderea celor două case de comerț ale Republicii Moldova pe teritoriul Chinei. Totodată, a solicitat suport în promovarea produselor moldoveneşti pe piaţa internațională, în special a fructelor, legumelor şi produselor vinicole prin intermediul marilor reţele comerciale.

În context, vicepremierul Chinei a apreciat calitatea vinurilor și divinurilor moldovenești și a încurajat producătorii să promoveze produsele cît mai intens în cadrul caselor de comerț existente.

Totodată, Zinaida Greceanîi și-a exprimat dorința ca la următoarea ediție a Forumului Economic Euro-Asiatic să fie prezente și produsele moldovenești.

Alte subiecte discutate s-au referit la avansarea și reluarea negocierilor pe Acordul de comerț liber, Acordul de liberă circulație, precum și necesitatea impulsionării activității Comisiei interguvernamentale moldo-chineze.

Zinaida Greceanîi a mulțumit autorităților pentru invitația de a participa la cea de-a 8-a ediție a Forumului Economic Euro-Asiatic, și a lansat invitația vicepremierului de a efectua o vizită în țara noastră.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă