PSRM

13 septembrie 2019

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu șeful Departamentului Internațional al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova Zinaida Greceanîi a avut pe 12 septembrie, o întrevedere cu șeful Departamentului Internațional al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez, Song Tao. La întrevedere a participat președintele fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor din RM, Vlad Batrîncea.

Părțile au făcut un schimb de impresii și concluzii cu privire la vizita de lucru întreprinsă de delegația Parlamentului Republicii Moldova în China și au identificat subiectele de interes comun care urmează a fi consolidate și dezvoltate în viitorul apropiat între PSRM și Partidul Comunist Chinez.

În context, Zinaida Greceanîi a mulțumit șefului Departamentului Internațional al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez pentru posibilitatea de întîlnire și a menționat că experiența Partidului Comunist Chinez este una foarte importantă pentru Partidul Socialiștilor din Republica Moldova.

”Suntem interesați în preluarea bunelor practici ale Partidului Comunist Chinez în dezvoltarea statului, inclusiv implementarea proiectelor în domeniul economic, de infrastructură, social, de combatere a sărăciei și corupției”, a specificat președintele PSRM.

De asemenea, Zinaida Greceanîi a invitat oficialul chinez de a efectua o vizită în Republica Moldova.

La rîndul său, Song Tao a mulțumit pentru invitație și a declarat că neapărat va examina posibilitatea de a vizita țara noastră și a reiterat disponibilitatea Departamentului Internațional al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez de a fortifica și diversifica relațiile bilaterale cu Republica Moldova.

Întrevederea a avut loc în cadrul vizitei întreprinse de către delegația Parlamentului Republicii Moldova sub conducerea speakerului Zinaida Greceanîi în Republica Populară Chineză.

Partidul Comunist Chinez este cea mai mare formațiune politică din China care se află la guvernare și întrunește peste 90 mln de membri.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă