PSRM

23 august 2019

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Președintele Dumei Legislative a Regiunii Tomsk din Federația Rusă

Președintele Parlamentului a avut, astăzi, o întrevedere cu Președintele Dumei Legislative a Regiunii Tomsk, Federația Rusă, Oxana Kozlovskaia și membrii delegației conduse de aceasta.

Zinaida Greceanîi a mulțumit oaspeților pentru contribuția în reconstrucția memorialului ”Înălțimea Lomachin”  din comuna Răscăieți, Ștefan Vodă și participare la evenimentul de inaugurare a memorialului renovat, care a avut loc astăzi, în localitate. ”Aceasta este istoria pe care trebuie să o păstrăm și lăsăm urmașilor”, a declarat spicherul.

În semn de înaltă recunoștință pentru sprijinul acordat Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi a conferit, cea mai înaltă distincție a Parlamentului, ”Medalia Democrației”, Președintelui Dumei Legislative a Regiunii Tomsk Oksana Kozlovskaia, pentru contribuții meritorii în promovarea, dezvoltarea și aprofundarea relațiilor moldo-ruse.

Totodată, Președintele Parlamentului a salutat prezența oaspeților la evenimentele dedicate aniversării a 75-a de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă, care vor avea loc mîine în localitățile țării.

La întrevedere au participat Tatiana Cunețchi, președintele grupului de prietenie cu Consiliul Federal al Federației Ruse, deputații Alexandr Nesterovschi, Grigore Novac și ex-deputatul Nicolai Guțul, președintele Organizației „Vece” din Republica Moldova.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă