PSRM

27 iunie 2019

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Președintele Dumei de Stat a Federației Ruse

Astăzi, 27 iunie, Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu președintele Dumei de Stat a Adunării Federale a Federației Ruse, Veaceslav Volodin. Întrevederea a avut loc în cadrul vizitei de lucru la Moscova a Delegației din Republica Moldova sub conducerea spicherului parlamentului, Zinaida Greceanîi.

În cadrul dialogului, părțile au discutat despre dinamizarea relațiilor interparlamentare dintre cele două state, după constituirea majorității parlamentare și investirea noului Guvern la Chișinău.

Veaceslav Volodin a remarcat în salutul său faptul că în ultimul timp “relațiile dintre Duma de Stat a Federației Ruse și Parlamentul Republicii Moldova erau informale, dar foarte sincere”. El și-a exprimat speranța că acum “extinderea relațiilor în cadrul dimensiunii parlamentare va fi un impuls pentru dezvoltarea cooperării între țările noastre în diverse domenii”.

Spicherul Dumei de Stat a subliniat că „relațiile trebuie dezvoltate numai pe principiile cooperării bilaterale, încrederii, dialogului, neintervenției în afacerile suverane ale altor state și absenței unor standarde duble”.

La rîndul său, Zinaida Greceanîi, a mulțumit colegilor ruși pentru invitație și a menționat că în componența delegației conduse de ea, sunt reprezentanții “majorității parlamentare care a eliberat țara de uzurpatori”.

„Pozițiile noastre politice și ideologice sunt diferite. Dar am avut un singur scop – să eliberăm țara de uzurpatori. A învins bunul simț. Noi am dorit ca schimbările să aibă loc pe cale pașnică”, a spus Zinaida Greceanîi.

Spicherul Parlamentului RM a remarcat că susținerea reprezentanților diplomatici, în primul rînd a Federației Ruse, Uniunii Europene și a Statelor Unite ale Americii a jucat un rol important pentru schimbările care s-au produs în țara noastră.

„Astăzi, noua guvernare a învins și este recunoscută. Acum, un obiectiv important este restabilirea relațiilor. Suntem deschiși și interesați în restabilirea parteneriatului strategic cu Federația Rusă pe toate dimensiunile de colaborare, inclusiv pe cea interparlamentară”, a spus Zinaida Greceanîi.

Aceasta a amintit că în ultimii ani s-au adunat multe probleme care necesită a fi soluționate: extinderea relațiilor economice, majorarea fluxului de mărfuri, suportul cetățenilor Republicii Moldova care locuiesc și muncesc în Federația Rusă.

„Eu mă bucur că astăzi, și reprezentanții majorității parlamentare sunt aici, împreună cu mine. Vom munci împreună și vom restabili relațiile întru interesul țării noastre și a cetățenilor. Cel mai important este ca parteneriatul și cooperarea să fie cu toate ramurile puterii – la nivel de președinte, parlament și Guvern”, a subliniat Zinaida Greceanîi.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă