PSRM

17 decembrie 2018

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu liderii diasporei moldovenești din Rusia

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Zinaida Greceanîi, în data de 17 decembrie a avut o întrevedere cu liderii diasporei moldovenești din Rusia. Întrevederea a avut loc la Moscova, în Comitetului Dumei de Stat a Federației Ruse pe problemele CSI, integrare euroasiatică şi relaţii cu compatrioţii.

La întrevedere au participat și Președintele Comitetului Dumei de Stat pe problemele CSI, Leonid Kalaşnikov, deputați ai Dumei de Stat, ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, Andrei Neguța, Consilierul Președintelui RM, Maxim Lebedinschi, șeful interimar al Direcției Generale Migrație din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei, Valentina Kozakova.

Zinaida Greceanîi și-a exprimat recunoștința față de conducerea Dumei de Stat, pentru ajutorul acordat organizării întrevederii. În Republica Moldova, aproape fiecare a doua familie trăiește din cîștigurile provenite din Rusia și, este foarte important pentru ei să înțeleagă condițiile în care vor munci.

Președintele PSRM a menționat nivelul înalt de cooperare, privind soluționarea problemelor cetățenilor moldoveni din Rusia, obținut în timpul dialogului recent dintre Președintele RM, Igor Dodon și Președintele FR, Vladimir Putin.

Zinaida Greceanîi a subliniat că, în procesul de soluționare a problemelor migranților muncitori din Moldova, un rol aparte revine liderilor diasporei, privind locuințele și locurile de muncă a cetățenilor moldoveni.

„Consider că este foarte important să lansăm mecanismul de „diplomație publică”, bazată pe dorința dezinteresată și sinceră de a ne ajuta concetățenii”, a menționat Președintele PSRM.

Președintele Comitetuluii Dumei de Stat pe problemele CSI, Leonid Kalaşnikov a menționat acordul la care a ajuns Președintele RM, Igor Dodon și Președintele FR, Vladimir Putin, și a dat asigurări că autoritățile ruse sunt gata să ofere tot suportul posibil pentru rezolvarea problemelor cetățenilor moldoveni de pe teritoriul Federației Ruse.

Potrivit șefului interimar al Direcției Generale Migrație din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Federației Ruse, Valentina Kozakova, de problema migranților se vor ocupa autoritățile oficiale, fără intervenția firmelor intermediare, care încearcă să ofere servicii în acest domeniu.

Consilierul Președintelui RM, Maxim Lebedinschi a subliniat că migranților muncitori din Republica Moldova li se propune o posibilitate unică de rezolvare a problemei legată de încălcarea legislaţiei migraţioniste. Pentru a beneficia cît mai eficient pentru dumneavoastră, trebuie să contactați call-center-ul, de pe teritoriul Federației Ruse.

În cadrul întrevederii, liderii diasporei și președintele comunităților etno-culturale moldovenești de pe teritoriul Federației Ruse au fost interesați să primească răspunsuri la întrebări legate de aspectul practic al mecanismului „amnistie migrațională”, precum și interacțiunea diasporei și a organizațiilor înregistrate oficial cu angajații serviciilor de migrație.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă