PSRM

05 septembrie 2019

Zinaida Greceanîi s-a întîlnit cu Vicepreședintele Comitetului pentru afaceri cu CSI al Dumei de Stat a Federației Ruse, Konstantin Zatulin

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a avut, astăzi, o întrevedere cu Prim-vicepreședintele Comitetului pentru afaceri cu CSI, integrarea eurasiatică și relațiile cu compatrioții al Dumei de Stat a Federației Ruse, Konstantin Zatulin, însoțit de Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov. La întrevedere a participat deputatul Vladimir Golovatiuc, președinte al Comisiei de control al finanțelor publice, membru al Grupului de prietenie cu Federația Rusă.

Oficialii au discutat stadiul actual al colaborării moldo-ruse la nivel interparlamentar, precum și în domeniile comercial-economic, investițional migrațional etc.

A fost remarcată evoluția pozitivă a relațiilor Republicii Moldova cu Federația Rusă – unul dintre cei mai importanți parteneri externi ai țării noastre. Totodată, interlocutorii au menționat că există un volum mare de lucru care urmează a fi efectuat în colaborarea bilaterală, în special în cea comercială și umanitară. În context, părțile au convenit asupra reluării activității plenare a Comisiei de cooperare între Parlamentele Moldovei și Rusiei.

În calitatea sa de membru al Comisiei Guvernamentale pentru politica migrațională, Konstantin Zatulin a pledat pentru activizarea dialogului în reglementarea chestiunilor legate de muncitorii migranți.

Întrebările ce țin de migrația de muncă, debirocratizarea procedurilor pentru cetățenii Moldovei aflați în Rusia la muncă sunt foarte importante în agenda noastră”, a menționat oficialul rus.

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a mulțumit oficialului rus pentru poziția constructivă în această chestiune importantă.

Ne dorim să creăm condiții cât mai bune de muncă în Republica Moldova. Totodată nimeni nu poate împiedica migrația forței de muncă, de aceea autoritățile Republicii Moldova sunt preocupate de problemele precum protecția socială, condițiile de muncă și cele legate de ședere ale cetățenilor noștri în Federația Rusă”, a spus Președintele Parlamentului.

Concluzionînd, Zinaida Greceanîi și Konstantin Zatulin au remarcat că schimbările pozitive în dialogul moldo-rus sunt în beneficiul cetățenilor ambelor țări.

Relațiile dintre popoarele noastre s-au edificat timp de secole, de aceea autoritățile trebuie să urmeze calea întemeiată de popoarele noastre”, a accentuat Zinaida Greceanîi.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă