PSRM

09 septembrie 2019

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu guvernatorul provinciei Shaanxi din Republica Populară Chineză

Oportunitățile de cooperare bilaterală între Republica Moldova și provincia Shaanxi din China au fost discutate, în cadrul întrevederii de astăzi, a Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi cu guvernatorul provinciei Shaanxi, Liu Guozhong.

Speakerul a mulțumit gazdelor Forumului Economic Euro-Asiatic pentru invitația de participare la această platformă oficială de cooperare în cadrul inițiativei Centura și Drumul/Belt and Road, pentru promovarea și cooperarea economică regională și internațională.

Totodată, Președintele Parlamentului a salutat și apreciat deschiderea recentă a Casei de comerț China – Republica Moldova în capitala provinciei, orașul Xi’An, unde mîine va avea loc cea de-a 8-a ediție a Forumului Economic Euro-Asiatic.

În context, Zinaida Greceanîi a invitat autoritățile și investitorii provinciei Shaanxi să inaugureze un parc industrial în Republica Moldova, precum și a menționat necesitatea realizării unui schimb de experiență și preluare de bune practici între cele două părți.

Guvernatorul provinciei Shaanxi s-a arătat interesat de dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova, a vorbit despre istoria și evoluția provinciei pe care o conduce și s-a referit la cetățenii Republicii Moldova care studiază și trăiesc în această regiune.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă